Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a lansat Agenda tanarului ortodox 2018 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a lansat Agenda tânărului ortodox 2018

[2018-01-27]
de Iulian Dumitrașcu

Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2018 ca Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a realizat din nou Agenda tânărului ortodox, ediția 2018.
Proiectul are misiunea de a contribui la efortul Bisericii în rescrierea ‘gramaticii dialogului tânărului creștin contemporan cu alteritatea. Agenda este un concept original, oferit gratuit, și în al treilea an consecutiv, beneficiarilor proiectelor noastre de tineret și nu numai’, a explicat Pr. prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial.
Parcurgând paginile agendei, tinerii au posibilitatea de a descoperi date și perspective utile activităților lor cotidiene.
‘Folosind aplicațiile gratuite, de pe telefoane mobile de tip smartphone, ne dorim ca tinerii să scaneze codurile QR spre articole și materiale video care să îi familiarizeze și mai mult cu temele anului omagial și ale celui comemorativ, precum și cu mass-media online bisericească și să treacă în revistă imaginile din proiectele noastre derulate în anul 2017. Nu în ultimul rând, ne exprimăm speranța că vor regăsi un spațiu generos pentru organizarea ritmului de lucru și al celui liturgic, precum și reperele unui nou început în progresul educațional și duhovnicesc, a adăugat Pr. Cristian Marius Dima.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1068, Ultimul acces: 2024-04-18 23:15:35