Participantii la Marsul pentru Viata au fost laudati de presedintele Trump - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Participanții la Marșul pentru Viață au fost lăudați de președintele Trump

[2018-01-22]
Mesaj al președintelui Trump
Președintele Donald Trump a lăudat mișcarea pro-life pentru sprijinul pe care îl acordă femeilor însărcinate și a evidențiat realizările în materie de politică pro-life ale administrației sale, în discursul adresat vineri, 19 ianuarie 2018, participanților la Marșul pentru Viață din Washington. „Veniți din multe medii și din multe locuri, dar veniți cu toții pentru o cauză frumoasă: pentru a construi o societate în care viața este celebrată, protejată și prețuită”, s-a adresat el participaților prin intermediul unei transmisiuni video, vorbind din Grădina de Trandafiri de la Casa Albă.

„Marșul pentru Viață este o mișcare născută din iubire… Iubiți fiecare copil, născut și nenăscut, pentru că credeți că fiecare viață este sacră, că fiecare copil este un dar prețios de la Dumnezeu… Datorită dumneavoastră, zeci de mii de americani s-au născut și au ajuns la întregul lor potențial dat de Dumnezeu. Datorită dumneavoastră. Sunteți martori vii ai temei Marșului pentru viață din acest an, temă care este ‘Dragostea salvează vieți'”. Sute de mii persoane au participat în Washington la Marșul pentru Viață din acest an, al 45-lea. Marșul are loc anual în sau în apropierea datei de 22 ianuarie, când, în 1973, a fost dată de către Curtea Supremă decizia Roe v. Wade, care a deschis calea spre legi permisive privind avortul în întreaga națiune.
Președintele american a declarat că este „onorat și cu adevărat mândru” să se adreseze participanților la Marș. În timp ce președinți anteriori s-au adresat acestora prin intermediul unor convorbiri telefonice sau al unui difuzor, de la distanță, organizatorii au declarat că este pentru prima oară când un președinte face aceasta prin intermediul unei transmisiuni video. Trump a declarat că decizia Roe v. Wade a dus la „unele dintre cele mai permisive legi ale avortului din toată lumea”, făcând SUA asemenea cu țări precum China și Coreea de Nord în permiterea avorturilor târzii. „Acest lucru este greșit. Trebuie să se schimbe. Americanii sunt din ce în ce mai pro-life. Vedem aceasta tot timpul. Doar 12% dintre americani susțin avortul la cerere în orice moment”.
Trump a promis că administrația sa va apăra întotdeauna dreptul la viață. El a amintit de reinstituirea politicii „Mexico City”, prin care se oprește finanțarea din surse federale a organizațiilor pro-avort din străinătate. A menționat și susținerea sa pentru proiectul de lege de a se pune capăt, la nivel național, avortului din momentul în care copiii nenăscuți simt durerea: „Fac apel la Senat să aprobe această lege importantă și să o trimită la biroul meu pentru a o semna”. A amintit și ordinul său executiv „pentru a proteja libertatea religioas㔠și „o nouă propunere pentru a proteja libertatea conștiinței și libertățile religioase ale medicilor, asistenților medicali și altor profesii medicale”.
„Protejăm sfințenia vieții și a familiei ca temelie a societății noastre. Dar această mișcare nu poate să reușească decât cu inima, cu sufletul și cu rugăciunea poporului.” Președintele a prezentat-o pe Marianne Donaido, o femeie ai cărei părinți au susținut-o pentru a nu avorta atunci când a rămas însărcinată la vârsta de 17 ani. A lăudat munca ei la „Room at the Inn”, o casă maternală din Greensboro în care se oferă ajutor și susținere pentru femei fără adăpost care sunt însărcinate. „În ultimii 15 ani, ‘Room at the Inn’ a oferit adăpost, îngrijirea copiilor, consiliere, educație și formare profesională pentru mai mult de 400 de femei. Și, mai important, le-a dat speranță. A arătat fiecărei femei că nu este uitată, că nu este singură și că are acum o întreagă familie de oameni care o vor ajuta să reușească.”
„Această speranță este adevăratul dar al acestei mișcări incredibile care ne aduce astăzi împreună. Este darul prieteniei, darul mentoratului și darul încurajării, iubirii și susținerii. Acestea sunt cuvinte frumoase și sunt daruri frumoase. Și, cel mai important, este darul vieții în sine – de aceea participăm la Marș, de aceea ne rugăm și de aceea declarăm că viitorul Americii va fi umplut de bunătate, pace, bucurie, demnitate și viață pentru fiecare copil al lui Dumnezeu.” Într-o declarație separată din 19 ianuarie, Trump a anunțat că ziua de 22 ianuarie va fi Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane, „pentru a afirma adevărul că fiecare viață este sacră, că fiecare persoană are o demnitate și o valoare inerentă și că nici o categorie de persoane nu trebuie să fie vreodată înlăturate ca ‘ne-umane'”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1205, Ultimul acces: 2024-04-11 02:08:18