Liber si fericit este numai sufletul fara prihana si izbavit de cele vremelnice | 6 cuvinte in care Sf. Antonie ne prezinta adevarata fericire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liber și fericit este numai sufletul fără prihană și izbăvit de cele vremelnice | 6 cuvinte în care Sf. Antonie ne prezintă adevărata fericire

[2018-01-17]
de Gheorghe Anghel

sf_antonie_cel_mare
Blândețea și înfrânarea sunt fericire și nădejde bună pentru sufletul oamenilor.
Cu cât cineva are viața mai măsurată, cu atât e mai fericit, că nu se îngrijește de multe: de slujitori, de lucrători, de pământuri și de avuția dobitoacelor. Căci țintuindu-ne de acestea ne vom îneca în greutățile legate de ele și vom învinui pe Dumnezeu. Iată cum din pofta noastră cea de voie se adapă moartea și cum rătăcim în întunericul unei vieții cu păcate, necunoscându-ne pe noi înșine.
Cel bogat și de neam ales, dar fără îndrumarea duhovnicească și fără curăția vieții, nefericit este în ochii cari cugetă drept; precum fericit este săracul sau robul, dar împodobit cu învățătură și cu virtute. Căci după cum străinii rătăcesc drumurile, așa și cei ce nu se îngrijesc de viața cea virtuoasă, se rătăcesc și se pierd, amăgindu-se de poftă.
Liber și fericit este numai sufletul fără prihană și izbăvit de cele vremelnice.
Sufletul este în trup, iar în suflet este mintea și în minte cuvântul. Prin ele Dumnezeu fiind înțeles și preamărit face sufletul nemuritor, dându-i nestricăciunea și fericirea veșnică.
Viața trupului și bucuria de multă bogăție și putere în viața aceasta i se fac sufletului moarte. Iar osteneala, răbdarea, lipsa purtată cu mulțumită și moartea trupului sunt viață și fericire veșnică a sufletului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1181, Ultimul acces: 2024-05-19 03:06:53