„Brancoveanu, Ivireanu, iubire de Biserica si neam”. Piesa de teatru de succes va fi jucata la Cercul Militar National - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam”. Piesa de teatru de succes va fi jucată la Cercul Militar Național

[2018-01-18]
de Iulian Dumitrașcu

Producție de succes a teatrului creștin, piesa Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam va fi pusă în scenă luni la Cercul Militar Național, de la orele 18:00. Evenimentul este organizat de Compania Teatrală Zona și Cercul Militar Național, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel.
‘Spectacolul ne propune o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar și asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoțională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor’, a precizat Malvina Roșu, manager cultural.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Constantin Codrescu, Ana Calciu, Damian Victor Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu.
Textul piesei aparține Părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București.
Regia este semnată de Ivona Boitan, decorul și costumele de Ileana Zirra, iar Iulian Olteanu este responsabil de Sound design.
Coproducători ai evenimentului sunt Protoieria Sector II și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși, Filiala Sector II.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1106, Ultimul acces: 2024-04-14 16:31:44