Expozitie de arta crestina vernisata la Iasi | „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 Cruci la 100 ani” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Expoziție de artă creștină vernisată la Iași | „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 Cruci la 100 ani”

[2018-01-20]
de Sorin Ionițe

Vernisajul Expoziției de artă creștin㠄Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 Cruci la 100 ani” a avut loc joi seară în Palatul Culturii din Iași. Au participat artiști creștini din România și din Basarabia.
Evenimentul a fost organizat de Asociația „Eleon”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, în contextul „Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română.
În deschidere, vizitatorii au admirat exponatele, în ambianța cântărilor bizantine interpretate de Corul Basileus al Seminarului Teologic Ortodox din Iași. În centrul expoziției s-a aflat Sfânta Scriptură, care este în sine purtătoare a mesajului Crucii și Învierii lui Hristos, notează doxologia.ro.
Moderatorul vernisajului a fost jurnalistul Victor Dochia de la Televiziunea Română.
În cea de a doua parte au fost susținute prelegeri pe tema Crucii, având în vedere Anul Centenar 2018 și faptul că Sfânta Cruce se regăsește atât pe stema țării, cât și în imnul național.
Invitatul de onoare al evenimentului a fost Pr. Dr. Ioan Bizău, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și critic de artă, care a vorbit celor prezenți despre Teologia Crucii și a Icoanei.
Expoziția poate fi vizitată până în data de 4 martie 2018 și se dorește a fi un omagiu adus poporului român care și-a asumat Crucea, de-a lungul veacurilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1105, Ultimul acces: 2023-03-21 00:29:33