Papa s-a intalnit cu cateva victime ale abuzurilor sexuale din Chile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa s-a întâlnit cu câteva victime ale abuzurilor sexuale din Chile

[2018-01-17]
Papa Francisc
Papa Francisc, aflat actualmente într-o călătorie apostolică în Chile și Peru, s-a întâlnit în privat, marți, 16 ianuarie, cu șase victime ale abuzurilor sexuale comise de preoți ai Bisericii Catolice. Informația a fost dată publicității de purtătorul de cuvânt al Papei, fără să fi fost anterior anunțată ca parte a agendei Pontifului.

„Astăzi, după masa de amiază, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu un mic grup de victime ale abuzurilor sexuale comise de preoți, la Nunțiatura Apostolică din Santiago. Întâlnirea a fost strict privată și nu a fost nimeni altcineva prezent: doar Papa și victimele. În acest fel, ele au putut să îi împărtășească Papei Francisc suferințele lor, acesta ascultându-i, rugându-se împreună cu ele și plângând împreună cu ele”, a informat Greg Burke, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun. La conferința de presă din Santiago, Burke le-a mai spus jurnaliștilor că întâlnirea a durat o jumătate de oră.
Vizita Papei în Chile a fost marcată de anumite proteste, inclusiv ale unor grupuri care pretind că un Episcop numit de Papă a mușamalizat actele de abuz sexual comise de un influent preot chilian. Marți dimineața, adresându-se autorităților civile și diplomaților din această țară, Pontiful și-a exprimat întristarea legat de aceste cazuri. „Nu pot să nu exprim durerea și rușinea, rușine pe care o simt în fața daunei ireparabile cauzate copiilor din partea slujitorilor Bisericii. Doresc să mă unesc cu frații mei întru episcopat, pentru că este corect să cerem iertare și să sprijinim cu toate forțele victimele, în timp ce trebuie să ne angajăm pentru ca asta să nu se repete.”
Tot marți, dar după-amiază, Pontiful a exprimat solidaritatea cu preoții și persoanele consacrate care, a spus el, suferă insulte și neînțelegeri datorită abuzurilor comise de unii dintre slujitorii Bisericii. „Știu că uneori ați îndurat insulte în metrou sau mergând pe stradă; că a merge ‘îmbrăcați ca preot’ în multe zone se ‘plătește scump’. Pentru aceasta vă invit să îi cerem lui Dumnezeu ca să ne dea luciditatea de a spune pe nume realității, curajul de a cere iertare și capacitatea de a învăța să ascultăm ceea ce El ne spune.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1212, Ultimul acces: 2024-04-11 17:03:52