CCEE si KEK: Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

CCEE și KEK: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

[2018-01-18]
„Dreapta Ta, Doamne, s-a glorificat prin putere” (Ex 15,6) este tema aleasă pentru celebrarea din acest an a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Aceasta ne amintește că este Domnul cel care susține lumea și istoria și că are un plan (Ef 1, 3-10) de speranță pentru umanitate”, se spune, conform Radio Vatican, în mesajul comun al Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE) și al Conferinței Bisericilor Europene (KEK), cu prilejul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din 2018.

„Azi, Europa are nevoie de speranță! Este strigătul, aproape tacit, care transpare de pe chipul multor cetățeni din țările noastre. Este sensul de gol la care ajunge o viață fără Dumnezeu. Doar bunăstarea economică nu este în măsură să satisfacă inima omului. Un proiect european redus doar la acumularea de bogății, incapabil de solidaritate și subsidiaritate, creeaz㠖 în mod paradoxal – noi forme de sărăcie. Cine este deschis Evangheliei îl descoperă pe celălalt, pe cel suferind, pe cel în vârstă, pe cel șomer și se simte solidar cu el generând speranța”, se mai spune în document, exprimându-se dorința mărturisirii speranței înrădăcinată într-o viață împreună cu Cristos. „Avem certitudinea că în Cristos este posibilă trăirea cu seninătate în prezentul istoriei pentru a construi un viitor mai bun, cu privirea îndreptată spre eternitate.”
„În prezent”, se mai spune în mesaj, „nu sunt puține amenințările sau noile forme de sclavie care rănesc profund demnitatea persoanei umane creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Ne gândim la exodul masiv al persoanelor constrânse de război și de sărăcie să își lase propriile familii și propriile locuințe. Un viitor mai bun este posibil doar dacă îl urmăm pe Dumnezeu și inimile noastre, dacă practicăm dreptatea ca indivizi și comunitate.” Mesajul comun al CCEE și al KEK se încheie prin exprimarea dorinței ca Bisericile creștine din Europa să dea mărturie despre iubirea lui Cristos față de fiecare persoană, dorință a unității vizibile a bisericilor noastre exprimată prin caritatea atâtor comunități creștine.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1219, Ultimul acces: 2024-05-20 09:59:04