Papa Francisc a plecat din Chile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a plecat din Chile

[2018-01-18]
Plecarea din Chile
Papa Francisc și-a încheiat joi, 18 ianuarie, călătoria apostolică în Chile cu o scurtă ceremonie de despărțire pe aeroportul Iquique. Aceasta a marcat finalul primei etape a celei de-a 22-a călătorii apostolice. A sosit în Santiago luni, 15 ianuarie, vizitând apoi Temuco în sud și Iquique în nord. Avionul a plecat joi, de pe aeroportul „Diego Aracena”, spre Lima, unde va petrece următoarele trei zile. Președintele Michelle Bachelet a fost prezent la despărțirea Papei de Chile. În Peru ca Papă s-a mai aflat Sfântul Ioan Paul al II-lea, de două ori, în 1985 și 1988.

Un eveniment important înainte de plecare a fost întâlnirea cu membrii familiilor victime ale dictaturii lui Pinochet, din anii 1970. Aceasta a avut loc după Liturghia de dimineață și înainte de masa cu preoții bătrâni de la „Casa de retiros of the Shrine of Nuestra Senora de Lourdes”. Hector Marin Rosset, al cărui frate Jorge a fost răpit la 19 ani, pe 28 septembrie 1973, murind în aceeași zi în Iquique, i-a dat Sfântului Părinte o scrisoare și i-a spus că mai speră să îi întâlnească pe cei ce au dispărut în acei ani teribili. Rosset este președintele Asociației familiilor victimelor regimului și ale „prizonierilor” dispăruți în Iquique și Pisagua.
Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Greg Burke, a spus că Rosset i-a mulțumit Papei pentru munca de promovare și apărare a drepturilor omului. În scrisoarea dată Papei, a spus Burke, Rosset descrie angajamentul asociației pentru a-i găsi pe cei „dispăruți”, cu ajutorul forțelor armate și al guvernului chilian. Este o cruciadă umanitar㠄ce ne va permite să ne găsim pacea spirituală de care avem atâta nevoie”, a spus Rosset. Augusto Pinochet a dat jos guvernul socialist al lui Salvador Allende, democratic ales. Aceasta se întâmpla în 1973, dictatura sa durând până în 1990. A murit în 2006.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1255, Ultimul acces: 2024-05-18 20:17:33