Papa Francisc: Cand vine furtuna, aveti incredere in Isus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Când vine furtuna, aveți încredere în Isus

[2018-01-20]
Liturghie cu Papa în Peru
La predica de sâmbătă, Papa Francisc a vorbit despre dezastrele naturale ce au lovit Peru în ultimul an, lăudând modul în care peruanii și-au unit eforturile pentru a se ajuta reciproc în aceste momente dificile. „Știu că în timpuri de întuneric, când ați simțit lovitura dată de Niño, aceste zone au știut să se pună în mișcare”, a spus Pontiful la Liturghia celebrată în Trujillo, Peru, pe 20 ianuarie. Asemenea celor cinci fecioare din parabola evanghelică, peruanii s-au pregătit „cu uleiul necesar pentru a merge și a-i ajuta pe ceilalți ca adevărați frați și surori. Ați avut uleiul solidarității și generozității, care v-a îndemnat la acțiune, și ați mers să îl întâlniți pe Domnul cu nenumărate gesturi de sprijin.”

Liturghia a avut loc pe Huanchaco, o plajă de lângă orașul Trujillo, în contextul vizitei pe care Sfântul Părinte o face în Peru între 18 și 21 ianuarie. La predică a vorbit despre „Niño” sau „Coastal El Niño”, nume dat unui fenomen meteorologic de pe coasta țării, care a început să se manifeste în decembrie 2016. Temperaturile mai înalte decât de obicei, resimțite pe coasta din Peru și Ecuador, au provocat în munți ploi puternice. Excedentul de apă a dus la inundații, lovind diverse părți ale țării, în special din nord. Trujillo, al treilea oraș ca populație din Peru, a fost unul dintre cele mai grav lovite după ploile grele din martie. Au fost afectate circa 800.000 de persoane, iar aproape o sută au murit.
Papa i-a încurajat pe peruani să nu cedeze în astfel de timpuri de încercare, ci să folosească celebrarea euharistică drept ocazie de a-și uni suferințele cu suferința lui Cristos de pe cruce. „Aceste timpuri de năpăstuire sunt o provocare pentru tăria spirituală și pentru convingerile cele mai profunde. Ne fac să înțelegem cât de important este să stăm uniți, nu singuri, și să fim plini de acea unitate care este rodul Duhului Sfânt.” Multe persoane suferă încă datorită daunelor provocate de „Coastal El Niño”, a spus Papa. Și este posibil ca aceste dificultăți să fi provocat scăderea credinței lor. Dacă este așa, „dorim să ne unim cu Isus”, deoarece El „știe durerile și încercările noastre; a îndurat cele mai mari suferințe pentru a ne însoți în propriile noastre încercări. Isus răstignit dorește să fie aproape de noi în orice situație de durere, să ne dea mâna Sa și să ne ridice.”
Ca în istorioara cu cele zece fecioare din lectura evanghelică, care au fost surprinse de venirea mirelui la miezul nopții, furtunile vieții – atât furtunile fizice cât și alte dificultăți – ne pot lua prin surprindere. Din pasaj aflăm că cinci dintre fecioare erau pregătite cu uleiul pentru lămpi, iar cinci nu erau. „La momentul stabilit, fiecare dintre ele au arătat cu ce le-a fost umplută viața”, a spus Pontiful, „și același lucru se întâmplă și în cazul nostru”. „Sunt momente când înțelegem cu ce ne-am umplut viețile. Cât de important este să le umplem cu uleiul care face să lumineze lămpile în situațiile de întuneric și să găsim căile de a merge înainte!”
Le-a recomandat peruanilor să fie bine pregătiți pentru harul Duhului Sfânt, pentru ca „în mijlocul întunericului, voi, împreună cu mulți alții, să fiți lumânări vii care luminează drumul, ajutând la consolarea durerii și împărtășind ceea ce aveți”. A concluzionat: „Umpleți-vă viața cu Evanghelie. Doresc să vă încurajez să fiți o comunitate care se lasă unsă de Domnul cu uleiul Duhului. El transformă, înnoiește și întărește totul.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1201, Ultimul acces: 2023-03-26 18:15:18