Zi de bilant in Episcopia Salajului. Activitatea pe anul trecut a fost analizata in sedinta Adunarii Eparhiale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de bilanț în Episcopia Sălajului. Activitatea pe anul trecut a fost analizată în ședința Adunării Eparhiale

[2018-01-14]
de Iulian Dumitrașcu

În sala de la demisolul Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Zalău s-a desfășurat duminică ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Sălajului.
Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârșită de PS Petroniu. De asemenea, înainte de începerea lucrărilor forului bisericesc a fost săvârșită o slujbă de Te-Deum.
În continuare, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Sălajului. În timpul ședinței a fost prezentată activitatea Eparhiei pe anul 2017, pe baza rapoartelor principalelor sectoare de activitate: administrativ-bisericesc, cultural, economic și social-filantropic.
Potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei, fiind formată dintr-un număr de 30 membri, dintre care 20 sunt mireni, iar 10 sunt clerici, aleși pentru un mandat de patru ani.
După citirea rapoartelor, au urmat luările de cuvânt ale membrilor Adunării Eparhiale care au apreciat pozitiv activitatea desfășurată prin sectoarele de resort din cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1254, Ultimul acces: 2024-05-17 15:03:45