Catedrala Patriarhala | Iisus Hristos poate vindeca ceea ce in puterea oamenilor este de nevindecat, spune PS Varlaam Ploiesteanul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala Patriarhală | Iisus Hristos poate vindeca ceea ce în puterea oamenilor este de nevindecat, spune PS Varlaam Ploieșteanul

[2018-01-14]
de Iulian Dumitrașcu

Catedrala Patriarhală din Capitală a devenit neîncăpătoare duminica aceasta datorită credincioșilor veniți să se roage la Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată de PS Varlaam Ploieșteanul, Eiscop vicar patriarhal, care i-a îndemnat să-și întărească credința în puterea vindecătoare a Mântuitorului Hristos.
‘Dumnezeu, așa cum spune Sfântul Andrei Criteanul în Canonul cel Mare, poate nu numai lepra cea fizică, ci și lepra sufletească să o curețe. Să întărim credința noastră că Iisus Hristos este cu adevărat Dumnezeu care ne poate vindeca, ceea ce în puterea oamenilor este de nevindecat’, a spus Preasfinția Sa.
O altă temă abordată de ierarh în Duminica vindecării celor zece leproși este cea a recunoștinței care ‘este înnăscută omului’. Omul afectat de păcat devine o excepție, deoarece uită a mulțumi și a fi recunoscător.
‘Omul dintru început a simțit această nevoie de a exprima mulțumirea și recunoștința față de Dumnezeu. De aceea, de la jertfa lui Abel prin care el a mulțumit Creatorului pentru roadele ogorului său și până la tămâia rugăciunilor drepților din cartea Apocalipsei, întreaga Sfântă Scriptură arată pe de o parte vocația omului adevărat, a omului care își păstrează nealterată umanitatea. Pe de altă parte, Scriptura ne arată că adeseori omul desfigurat de păcat uită tocmai de această virtute atât de firească omului’, a explicat Părintele Episcop.
La final, i-a îndemnat pe cei prezenți să fie recunoscători lui Dumnezeu și semenilor pentru ajutorul primit. ‘Trebuie să ne exprimăm recunoștința și mulțumirea față de Dumnezeu de la care primim tot binele, față de oamenii prin care Dumnezeu lucrează în viața noastră, dar și față de părinții noștri trupești’.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2971, Ultimul acces: 2024-05-14 20:29:22