Catedrala Patriarhala | PS Timotei Prahoveanul a oficiat o slujba de pomenire pentru poetul national Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala Patriarhală | PS Timotei Prahoveanul a oficiat o slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu

[2018-01-15]
de Gheorghe Anghel

Poetul Mihai Eminescu a fost pomenit luni la Catedrala Patriarhală, cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la nașterea celui pe care Patriarhul Daniel l-a numit „un mare patriot român și un om universal”. Slujba Parastasului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Tronos condus de Arhid. Mihail Bucă.
PS Timotei Prahoveanul despre Mihai Eminescu: „Biserica îl cinstește pentru dragostea pe care avut-o față de credința ortodoxă”
La finalul slujbei de parastas, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit celor prezenți despre personalitatea excepțională a poetului național Mihai Eminescu.
Poetul, prozatorul și jurnalistul Mihai Eminescu s-a născut în 15 ianuarie 1850 în Botoșani. A publicat pentru prima dată la 16 ani, iar trei ani mai târziu a plecat la studii în Viena. În timpul vieții s-a remarcat printr-o activitate publicistică prodigioasă.
Manuscrisele sale, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în ședinta din 25 ianuarie 1902.
În data de 15 iunie 1889, poetul a trecut la cele veșnice în București. Două zile mai târziu, Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din București. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3052, Ultimul acces: 2024-04-11 01:48:08