Deschiderea focolarului din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Deschiderea focolarului din Iași

[2018-01-15]
Focolar la Iași
Sâmbătă, 13 ianuarie 2018 Opera Preasfintei Maria – Mișcarea Focolarelor din România a deschis în mod oficial în Dieceza de Iași, cu binecuvântarea Preasfințitul Petru Gherghel și a Preasfințitului Aurel Percă un nou focolar, comunitate feminină de consacrate a căror fondatoare este Chiara Lubich.

Punct ieșean de iradiere a spiritualității unității, care astăzi este răspândită în 182 de țări din lumea întreagă și prezentă în țara noastră din 1981, face să crească numărul focolarelor din România care acum vor fi patru: la București unul (focolar feminin), două la Cluj (un focolar masculin și un focolar feminin) și acum cel din inima Moldovei care va activa pentru comunitățile din regiune și pentru țara vecină cu noi, Republica Moldova. În prezența membrilor din Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași, a celor din mișcare veniți din București, Cluj, Biertan, și diferite localități ale Diecezei de Iași, precum și din Dieceza de Chișinău, a fost celebrată Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel și concelebrată de PS Aurel Percă și de Episcopul de Chișinău, Anton Coșa. Alături de ei au fost și numeroși preoți.
Bucuria noastră a tuturor a fost mare, și îi mulțumim și pe această cale părintelui paroh Petru Sescu și comunității parohiale, corului în mod deosebit, pentru momentele de comuniune frățească, care au contribuit la răspândirea culturii întâlnirii și a dialogului între noi toți, fii ai aceleași Biserici. După cum spunea PS Anton Coșa în predica sa, acest eveniment se înscrie nu atât în istoria Diecezei, a parohiei, cât în istoria mântuirii, „istorie care ne învață că Dumnezeu este mereu la lucru, pentru a realiza planul său de mântuire asupra tuturor oamenilor”. Mulțumim episcopilor Petru Gherghel, Aurel Percă și Anton Coșa pentru fiecare cuvânt de încurajare adresat cu această ocazie și pe care le vom face publice în următorul număr al revistei noastre „Oraș Nou”.
În prezența Chiarei Cuneo și a lui Andreij Stefancic, veniți la Iași din partea președintei Mișcării Focolarelor – Maria Voce-Emmaus – a avut loc Sfânta Liturghie după care a urmat un moment de prezentare a mesajului președintei noastre, a rădăcinilor mișcării și a istoriei fondatoarei Chiara Lubich, cât și perspectivele de viitor ale mișcării în această parte a lumii. Un grup de tineri a dat mărturie despre cum a evoluat viața lor după întâlnirea cu spiritualitatea unității și, de asemenea, s-au prezentat apoi cele trei focolarine care vor fi în focolarul din Iași.
Preasfințitul Aurel Percă ne-a încredințat o misiune: să incendiem Iașul cu iubire! Nu vrem să le dăm de furcă pompierilor ieșeni, însă focul dragostei trăite ne-a umplut inimile și ne cheamă să fim flăcări vii din iubire față de cel care ne-a creat și a făcut ca viețile noastre de creștini să devină entuziasmante, indiferent de vârsta pe care o avem. A urmat binecuvântarea focolarului, care a fost făcută de Episcopii și preoții prezenți la acest eveniment, iar după aceea toți doritorii au putut să îl viziteze, rămânând apoi la o agapă frățească, un moment de comuniune între credincioșii comunităților locale și cei veniți din afara Iașului. Și am încheiat cu bucurie în suflet acest eveniment, cu gândul că fiecare și împreună putem face lucruri mari, acolo unde ne aflăm, dacă trăim pentru Dumnezeu și pentru oameni. (Marta Andro, responsabila Operei Preasfintei Maria – Mișcarea Focolarelor din România și Republica Moldova, pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1324, Ultimul acces: 2024-05-18 06:15:38