Papa a plecat in Chile si Peru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a plecat în Chile și Peru

[2018-01-15]
În drum spre Chile
Papa Francisc și-a început luni a 22-a călătorie în afara Italiei, plecând de pe aeroportul roman Fiumicino pentru o călătorie de 15 ore până în Santiago, Chile. Călătoria apostolică prin Chile și Peru îl va duce prin șase orașe diferite în doar o săptămână. Va porni din Santiago, unde pe lângă Liturghia cu credincioșii, Sfântul Părinte se va întâlni cu liderii civili și religioși și va vizita o închisoare pentru femei. Miercuri va merge la Temuco, un oraș cu numeroși indigeni, revenind apoi în Santiago pentru o întâlnire cu tinerii. Ultima zi în Chile și-o va petrece în portul nordic Iqique.

În linie cu celelalte călătorii apostolice, Papa Francisc a făcut sâmbătă o vizită scurtă la Bazilica Santa Maria Maggiore. A încredințat Fecioarei Maria călătoria apostolică în Chile și Peru, din perioada 15-22 ianuarie. S-a rugat în tăcere în fața străvechii icoane „Maria Salus Populi Romani” și a așezat un buchet de flori pe altar, sub icoană. Prima călătorie apostolică a Papei Francisc, singura din 2013, a fost în Brazilia. În 2014 a fost în Israel, Iordania și Palestina; apoi în vizite distincte în Coreea de Sud, Albania, Franța și Turcia. Tot cinci călătorii a avut și în 2015: Sri Lanka și Filipine; Bosnia și Herțegovina; Bolivia, Ecuador și Paraguay; Cuba și SUA; Kenya, Uganda și Republica Centrală Africană. Anul 2016 a făcut șase vizite: Cuba și Mexic; Grecia; Armenia; Polonia; Georgia și Azerbaidjan; Suedia. Anul trecut au fost doar patru: Egipt; Portugalia; Columbia; Myanmar și Bangladesh. Anul acesta s-ar mai putea să ajungă în India, Irlanda, Estonia, Letonia și Lituania, iar dacă nu în 2018, atunci poate în 2019 în România.
La bordul avionului spre Chile, Sfântul Părinte a vorbit despre temerile sale în fața amenințării unui război nuclear. Adresându-se jurnaliștilor, a arătat imaginea cu băiatul japonez purtându-și în spate trupul fratelui său, la coadă la un crematoriu din Nagasaki. Papa a cerut ca imaginea să fie multiplicată și distribuită jurnaliștilor, însoțită de textul „rodul războiului” și semnătura sa. Fotografia îi aparține americanului Joe O’Donnell, în contextul de după atacul nuclear din august 1945. Papa a spus că a fost foarte impresionat de imagine și a dorit să o dea și altora, deoarece se teme că lumea se îndreaptă încă o dată spre folosirea armelor nucleare. Acum două zile, locuitorii din Hawaii au primit o notificare privind un iminent atac cu bombe – s-a dovedit o alarmă falsă, retrasă după 38 de minute.
În noiembrie anul trecut, Papa s-a adresat unei conferințe din Vatican pe tema dezarmării, afirmând că posedarea armelor nucleare trebuie „ferm condamnată”, deoarece „ele există în slujba unei mentalități a fricii, care afectează nu doar părțile în conflict, ci întreaga rasă umană”. Pontiful le-a mai spus participanților, printre care laureați ai Premiului Nobel pentru Pace, c㠄relațiile internaționale nu pot fi ținute captive cu forță militară, cu intimidarea reciprocă și cu paradigma stocurilor de arme”. Armele de distrugere în masă, în special armele nucleare, „nu creează decât un sentiment fals de securitate. Nu pot constitui baza unei conviețuiri pașnice între membrii familiei umane”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1328, Ultimul acces: 2024-05-18 06:24:54