Mai multe familii din localitatea prahoveana Gradistea au primit sprijin de la voluntarii Paraclisului CMN - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mai multe familii din localitatea prahoveană Grădiștea au primit sprijin de la voluntarii Paraclisului CMN

[2018-01-10]
de Sorin Ionițe

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au împărțit în ziua de Bobotează cincizeci de pachete cu alimente persoanelor cu posibilități financiare limitate din localitatea prahoveană Grădiștea.
Familiile aflate pe lista voluntarilor au fost selectate de părintele paroh Alexandru Popescu, de la Parohia Grădiștea care cunoaște situația socială a comunității pe care o păstorește, a transmis Dan Prună, Coordonatorul echipei de voluntari de la Paraclisul CMN..
„Este vorba despre cazuri sociale, familii monoparentale, cu mulți copii, sau persoane cu probleme serioase de sănătate și venituri economice modeste”, a spus Dan Prună.
Între persoanele vizate s-a aflat și Maria, o fetiță nevăzătoare și orfană îngrijită de bunicii ei.
„Zilnic, acești bunici merg împreuna cu fetița la București la o școală specială. Ei se deplasează cu microbuzul pe o distanța mare și se trezesc la primele ore ale dimineții, a mai spus Dan Prună.
Voluntarii au promis să o ajute în continuare cu tot ce va fi necesar pentru ca ea să își continue fără probleme studiile la o școală specială din București.
Pachetele pregătite de voluntari și sponsorizate de ALDIS SRL au constat în alimente de bază: orez, zahăr și ulei, fructe dar și mezeluri.
Acțiunea a fost binevenită în Grădiștea, unde sunt numeroase cazuri sociale. Mai multe familii le-au spus voluntarilor că nu sunt racordate la rețeaua publică de curent electric.
În aceeași zi, voluntarii Paraclisului CMN au mai distribuit 180 de pachete cu mezeluri și fructe în localitățile Matița, Jugureni și Marginea Pădurii, județul Prahova.
Voluntarii au mai vizitat satul Grădiștea în scopuri filantropice. În urmă cu doi ani, în localitatea prahoveană a avut loc a opta ediție a Campaniei Sănătate pentru sate.
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2020-07-03 08:11:13