Papa va duce un mesaj de pace si de speranta in Chile si Peru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va duce un mesaj de pace și de speranță în Chile și Peru

[2018-01-10]
Papa Francisc
În pragul vizitei sale în Chile și Peru, Papa Francisc a spus că dorește să ducă un mesaj de pace și de speranță în ambele țări, care se luptă cu succes cu „o cultură a rebutării” prin grija față de săraci și nevoiași. În mesajul video difuzat pe 9 ianuarie, Pontiful le spune locuitorilor acestor țări: „Doresc să vă întâlnesc, să vă privesc în ochi, să văd fețele voastre și să pot experimenta împreună apropierea lui Dumnezeu, duioșia Sa și milostivirea care ne îmbrățișează și ne mângâie.”

„Cunosc istoria țărilor voastre, forjată cu angajare, dăruire. Doresc, împreună cu voi, să îi aduc mulțumire lui Dumnezeu pentru credința și iubirea față de Dumnezeu și față de frații cei mai nevoiași, în special pentru iubirea pe care o simțiți față de cei care sunt rebutați de societate. Cultura rebutării ne-a invadat tot mai mult. Doresc să mă fac părtaș de bucuriile, tristețile, dificultățile și speranțele voastre și să vă spun că nu sunteți singuri, că Papa este cu voi, că întreaga Biserică vă primește, că Biserica vă privește.”
Sfântul Părinte va vizita Chile și Peru în 15-22 ianuarie. În Chile va vizita capitala, Santiago, precum și orașele Temuco și Iquique. În Peru se va opri tot în capitală, Lima, precum și în Puerto Maldonado și Trujillo. Tema vizitei în Chile este „Vă dau pacea Mea”, iar în Peru „Uniți de speranță”. Tema păcii și speranței s-a regăsit deci și în mesajul video: „Cu voi doresc să experimentez pacea care vine de la Dumnezeu, așa de necesară; numai El ne-o poate da. Este darul pe care Cristos ni-l oferă nouă tuturor, fundamentul conviețuirii noastre și al societății; pacea se sprijină pe dreptate și ne permite să găsim instanțe de comuniune și armonie.” Respectiv: „Această întâlnire cu Cristos înviat ne întărește în speranță. Nu vrem să fim ancorați în lucrurile din această lume, privirea noastră merge mult mai departe, ochii noștri sunt îndreptați spre milostivirea sa care îngrijește mizeriile noastre. El ne dă impulsul pentru a ne ridica și a continua.”
Papa și-a încheiat mesajul încredințând Mariei vizita sa. „Pun în mâinile Fecioarei Maria, Mama Americii, această călătorie apostolică și toate intențiile pe care le păstrăm în inima noastră, pentru ca ea, ca Mamă bună, să le primească și să ne indice drumul spre Fiul. Pe curând! Și, vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine. Pe curând!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 310, Ultimul acces: 2020-08-08 04:10:37