Papa Francisc ofera un spectacol de circ pentru saraci si prizonieri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc oferă un spectacol de circ pentru săraci și prizonieri

[2018-01-10]
Papa Francisc
Mâine după-masă, circa 2.100 de săraci, oameni ai străzii, refugiați, deținuți și voluntari din Roma, vor participa la spectacolul de circ oferit la dorința Papei Francisc, într-un alt act de caritate pe care Pontiful îl mediază pentru cei mai puțin norocoși. Biletele la spectacol au fost furnizate prin biroul elemosinierului papal, care administrează inițiativele de caritate ale Papei.

Spectacolul, anunțat de biroul elemosinierului pe 10 ianuarie, va avea loc în după-amiaza zilei de joi, 11 ianuarie, la Circo Medrano, din Roma, sub un cort mare pus la dispoziție special de către organizatori pentru evenimentul denumit „Circul Solidarității”. Un centru medical provizoriu va fi de asemenea disponibil, cu medici și asistente disponibili pentru participanții care doresc un control medical. Fiecare participant va primi apoi un pachețel de prânz la sfârșitul spectacolului. Papa Francisc a făcut un gest similar în ianuarie 2016, când a trimis 2.000 de săraci, persoane fără adăpost și migranți la Circul Rony Roller, pentru un spectacol special care s-a deschis cu un cântec scris și interpretat de un cântăreț spaniol, cândva el însuși om al străzii.
Papa a vorbit frecvent despre importanța spectacolelor și a avut mai multe audiențe pentru oamenii circului. În timpul Jubileului Milostivirii s-a întâlnit cu aproximativ 6.000 dintre acești artiști de circ, în Vatican, pentru un Jubileu special în cinstea lor. La o audiență generală mai veche, Pontiful a spus că cei care sunt implicați în circ „creează frumusețe, sunt creatori de frumusețe și acest lucru este bun pentru suflet. Cât de mult avem nevoie de frumusețe!” După ce Papa l-a ales ca elemosinier al său, Arhiepiscopul polonez Konrad Krajewski s-a ocupat de numeroase inițiative similare, care vizează atât să îi ajute, cât și să îi evanghelizeze pe săracii Romei prin cultură. Mai putem aminti și vizita gratuită în Muzeele Vaticane.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 291, Ultimul acces: 2020-07-04 09:58:28