Prin apele sfintite de Hristos Domnul, intregul cosmos se impartaseste de binecuvantarea lui Dumnezeu, spune IPS Ciprian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu, spune IPS Ciprian

[2018-01-07]
de Gheorghe Anghel

IPS Ciprian - Bobotează
De Bobotează, buzoienii s-au rugat împreună cu Arhipăstorul lor la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiu. Cu acest prilej, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Liturghia și apoi Sfințirea cea mare a apei. În omilia sa, ierarhul le-a explicat credincioșilor c㠄prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu”.
IPS Ciprian le-a spus c㠄prin intrarea în apa Iordanului, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu întrupat în Persoana Mântuitorului Iisus Hristos a sfințit apele și întreaga natură, prin revărsarea harului Preasfântului Duh, Care Se pogorâse asupra Sa, în chip ca de porumbel”.
„Tocmai de aceea”, a atenționat ierarhul, „în ziua de Bobotează, slujba de sfințire a apei se săvârșește către finalul Sfintei Liturghii, în afara bisericii, pentru a arăta că, prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu”.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixt㠄Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale și de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
În soborul de preoți și diaconi s-au aflat: Pr. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe – eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, Pr. Sorin-Leonard Dinu și Pr. Ionuț Constantin, informează Biroul de Presă al Eparhiei.
Toți cei prezenți au luat Aghiasmă Mare din patru vase a câte o mie de litri, pregătite încă din ajun. Cu acest prilej, a fost înălțată și o cruce de gheață, împodobită cu cetină de brad și flori.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2761, Ultimul acces: 2024-03-22 20:27:23