Catedrala Voievodala din Buzau | Liturghie si hirotesie in arhimandrit, oficiate de IPS Ciprian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala Voievodală din Buzău | Liturghie și hirotesie în arhimandrit, oficiate de IPS Ciprian

[2018-01-08]
de Iulian Dumitrașcu

În ziua de prăznuire a Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, IPS Ciprian a fost prezent la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din incinta Centrului Eparhial de la Buzău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. La final, părintele protosinghel Calinic Marti, duhovnicul Schitului buzoian Săseni, a primit din partea ierarhului rangul de arhimandrit, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
De asemenea, a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel, care a trecut la cele veșnice în data de 7 ianuarie 2013, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat c㠑Sfântul Ioan Botezătorul s-a distins, în viața lui pământească, printr-o seamă de virtuți: smerenia, ascultarea față de Dumnezeu, intransigența față de păcat, dar, în același timp, și îngăduința față de greutățile și neputințele oamenilor. Pe cât era de intransigent cu păcatul și cu cei care se îndârjeau să rămână în păcat, pe atât era de bun și de milostiv cu oamenii simpli. Tocmai de aceea, îl căutau toate categoriile sociale’.
Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei și de psalții Catedralei Voievodale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2604, Ultimul acces: 2024-05-18 10:05:31