PS Macarie: „Noi cufundam Sfanta Cruce in apele Marii Nordului nu doar pentru noi, ci pentru a aduce si pentru cei de aici si aceste locuri binecuvantarea lui Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Macarie: „Noi cufundăm Sfânta Cruce în apele Mării Nordului nu doar pentru noi, ci pentru a aduce și pentru cei de aici și aceste locuri binecuvântarea lui Dumnezeu

[2018-01-08]
de Iulian Dumitrașcu

PS Macarie s-a aflat în vizită pastorală, între 4 și 6 ianuarie 2018, la Göteborg, Suedia, cu prilejul praznicului Botezului Domnului. Timp de două zile, Părintele Episcop Macarie a colindat orașul de pe țărmul Mării Nordului pentru a ajunge la cât mai multe familii de români, pentru a-i binecuvânta pe credincioși și a le aduce ‘binecuvântarea lui Dumnezeu’.
Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba sfințirii apei în biserica românească din Göteborg. Ierarhul român a spovedit dimineață credincioșii, înainte de Liturghie, iar la slujbă i-a împărtășit, apoi a împărțit daruri celor mici și a oferit medalii tinerilor din Centrul pentru Tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.
Duminică, 7 ianuarie 2017, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, ierarhul ortodox român al Europei de Nord a slujit Sfânta Liturghie de hram în biserica parohiei ortodoxe române Sfânta Treime și Sfântul Ioan Botezătorul din Stockholm, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Și anul acesta, Preasfințitul Macarie a condus procesiunea de Bobotează la Göteborg. Episcopul, preoții, diaconii și credincioșii, purtând prapuri și icoane, s-au îndreptat spre țărmul Mării Nordului, pentru a împlini rânduiala cufundării Sfintei Cruci în ape. De această dată, șase tineri înotători s-au întrecut pentru a aduce Sfânta Cruce din ape la mal.
La Sfânta Liturghie din biserica românească din Göteborg, Preasfințitul Macarie a spus: ‘Pentru noi, românii din diaspora, toate aceste rânduieli ale Bobotezei sunt și un prilej să ne aducem aminte că, fiind ortodocși, noi suntem pe aceste tărâmuri și pentru a fi martori, mărturisitori și lucrători ai harului dumnezeiesc. Noi cufundăm Sfânta Cruce în apele Mării Nordului nu doar pentru noi, ci pentru a aduce și pentru cei de aici și pentru aceste locuri binecuvântarea și puterea lui Dumnezeu’, a conchis Preasfințitul Părinte Episcop Macarie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1218, Ultimul acces: 2024-05-17 23:38:32