Bucurie de Botezul Domnului pentru credinciosii Parohiei Matita. Voluntarii Paraclisului Catedralei Nationale le-au distribuit 80 de pachete cu alimente - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bucurie de Botezul Domnului pentru credincioșii Parohiei Matița. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale le-au distribuit 80 de pachete cu alimente

[2018-01-08]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au împărțit sâmbătă 80 de pachete cu alimente, donate de firma Aldis, enoriașilor Parohiei Matița din județul Prahova.
Epitropul Ieremia Dumitru le-a mulțumit voluntarilor pentru inițiativă și le-a transmis că îi așteaptă și în viitorul apropiat.
Aceasta este a treia oară când voluntarii au venit în această Parohie. Potrivit Părintelui paroh Cojocaru Victor, ‘în anul 2016 voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au venit cu daruri de Moș Crăciun pentru cei aproape 60 de copii ai parohiei noastre. În 2015 au sosit printre primele ediții ale campaniei «Sănătate pentru sate» când au consultat gratuit bătrânii și copiii noștri, precum și pe cei aflați în mari suferințe, nedeplasabili, și care au fost aduși la punctul de control’.
Alexandru George Cătălin, student în anul VI la Facultatea de Stomatologie și voluntar al Paraclisului Catedralei Naționale, a apreciat c㠑Este un privilegiu și o mare bucurie să iau parte la o asemenea campanie inițiată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Suntem bucuroși că suntem aici, alături de oamenii necăjiți și atât de loviti de soartă. Sunt bătrâni și copii care au nevoie de ajutorul nostru și împreună putem fi mai puternici și putem face mai mult’.
În același context, Dănut Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: Localnicii ‘ne-au primit cu multă dragoste, iar cei mai bătrâni chiar cu ochii în lacrimi. Ne-au spus că de când nu am mai fost noi, voluntarii, aici nu mai au nici medic în comunitate, prin urmare vom reveni cu Campania «Sănătate pentru sate». Ne-au mai spus că financiar se descurcă destul de greu, pensiile fiind foarte mici și se deplasează destul de greu la magazinul care este departe de aici’.
Toate acțiunile filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 618, Ultimul acces: 2020-07-02 13:57:45