Sf. Ioan Botezatorul cinstit la Galati. IPS Casian a vorbit despre pocainta si viata cea noua in Hristos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sf. Ioan Botezătorul cinstit la Galați. IPS Casian a vorbit despre pocăință și viața cea nouă în Hristos

[2018-01-09]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Dunării de Jos a liturghisit de Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul în Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din cartierul Micro 21 al orașului Galați ce și-a sărbătorit ocrotitorul. În cuvântul său, IPS Casian le-a vorbit celor prezenți despre pocăință și viața cea nouă în Hristos.
‘Recunoașterea păcatelor noastre este o mare minune, întrucât pocăința cea propovăduită de Ioan Botezătorul, este începutul unei vieți noi în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii noștri, o reașezare a noastră în locul dăruit nouă de Dumnezeu. Viața cea nouă se poate vedea în lucrarea și în viețile bineplăcuților lui Dumnezeu sau a sfinților, care pentru noi oamenii sunt icoane și modele demne de urmat’, a spus Părintele Arhiepiscop.
Biserica a fost arhiplină, foarte mulți credincioși din parohie și din municipiu venind cu credință să-l cinstească pe Sfântul Proroc Ioan.
La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat și stropit cu Agheasmă Mare pe toți cei prezenți.
În continuare, în paraclisul Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei de la demisolul noii biserici, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire.
Începând cu anul 1997, în Parohia Sf. Ioan Botezătorul se construiește o nouă biserică, mult mai încăpătoare, care poate sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunități. Biserica este ridicată în întregime, în prezent efectuându-se lucrări de finisare exterioară.
La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1589, Ultimul acces: 2020-07-11 20:58:16