Prima intalnire din acest an a preotilor din Protopopiatul Lazio II. Tema reuniunii a vizat rolul Bisericii Ortodoxe romanesti in realizarea Marii Uniri de la 1918 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima întâlnire din acest an a preoților din Protopopiatul Lazio II. Tema reuniunii a vizat rolul Bisericii Ortodoxe românești în realizarea Marii Uniri de la 1918

[2018-01-09]
de Iulian Dumitrașcu

În Parohia Botezul Domnului – Monterotondo din Italia s-a desfășurat în 6 ianuarie 2018 prima întâlnire din acest an a clericilor din Protopopiatul Lazio II.
În timpul întâlnirii, părintele paroh Bogdan Petre de la parohia Monterotondo, gazda întrunirii din luna aceasta, a prezentat un referat despre rolul Bisericii ortodoxe românești în realizarea Marii Uniri de la 1918, marcând astfel tematica Anului omagial al unității de credință și de neam și a Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Prima adunare protopopială din 2018 s-a încheiat în duh de rugăciune prin slujba Acatistului, la finalul căreia părintele protopop Gabriel Ioniță a rostit un cuvânt referitor la Praznicul Botezului Domnului, iar părintele paroh Bogdan Petre a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor preoților și credincioșilor prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1254, Ultimul acces: 2024-05-15 06:40:20