PS Sofronie: Botezul crestin este inceputul lucrarii de schimbare a mintii noastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Sofronie: Botezul creștin este începutul lucrării de schimbare a minții noastre

[2018-01-09]
de Iulian Dumitrașcu

La praznicul Bobotezei, PS Sofronie a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba Aghesmei celei Mari la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea. ‘Botezul creștin este începutul lucrării de schimbare a minții noastre, de restaurare a firii noastre omenești deșirată prin păcat, prin căderea întâiului Adam, pentru ca, prin Noul Adam, prin Jertfa și Învierea Sa, noi să ne înnoim’, le-a spus ierarhul celor prezenți.
Părintele Episcop a subliniat caracterul treimic al sărbătorii și legătura dintre Botezul Domnului și Taina Sfântului Botez din Sfânta Biserică.
‘Pericopa evanghelică ce s-a citit, de la Sfântul Evanghelist Matei, arată, în chip lămurit, de ce sărbătoarea de astăzi este numită și Arătarea lui Dumnezeu, Teofania sau Epifania, deoarece vedem în cuvintele acesteia descoperirea Sfintei Treimi, așa cum cântăm în troparul praznicului. Dumnezeu vine și Se arată la apa Iordanului prin Fiul Cel Veșnic al Tatălui, pentru ca, privind la Fiul lui Dumnezeu întrupat, să Îl vedem, duhovnicește, pe Tatăl, prin lucrarea Duhului Sfânt’.
Mii de credincioși orădeni au luat parte la sfintele slujbe din ziua Praznicului Botezului Domnului.
După Rugăciunea Amvonului din cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Oradiei a oficiat Sfințirea cea Mare a Apei, Agheasma Mare, ce a devenit sfântă și sfințitoare, aducătoare de multă binecuvântare, de sănătate sufletească și trupească pentru toți cei care o iau cu credință.
La final, Chiriarhul i-a stropit cu apa proaspăt sfințită pe credincioși. Pentru acest praznic au fost pregătite la noua Catedrală Episcoplă din Oradea 12 vase mari, cu o capacitate totală de șase mii de litri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1263, Ultimul acces: 2024-05-18 02:19:25