Lavatori si Sole: Secvente din Evanghelia dupa Luca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lavatori și Sole: Secvențe din Evanghelia după Luca

[2018-01-09]
Secvențe din Evanghelia după Luca
Editura Galaxia Gutenberg a publicat în 2017 volumul „Secvențe din Evanghelia după Luca”, semnat de pr. Renzo Lavatori și pr. Luciano Sole. Volumul nr. 35 din seria Teologia are 384 de pagini, format 13Ś20, putând fi cumpărată la prețul de 28 de lei chiar de pe situl editurii, Galaxia Gutenberg.ro. De Renzo Lavatori, Editura Galaxia Gutenberg a mai scos volumul „Unul născut din Tatăl. Isus în misterul filiației Sale”.

Prefața cărții despre Evanghelia lui Luca este semnată de Episcopul Virgil Bercea, de Oradea, care spune: ” Părintele Renzo Lavatori și părintele Luciano Sole nu fac un comentariu pedant eseistic, ci unul didactic și accesibil, un fel de lecție-predică. […] Este un comentariu profund și original, bazat în primul rând pe Sfânta Scriptur㠖 Cuvântul revelat al lui Dumnezeu – dar și pe bogățiile Sfinților Părinți și ale Magisteriului Bisericii.” Avem în volum 16 „lecții-predici”: Pruncul Isus și Bătrânul Simeon; Isus și Pescarul Petru; Isus în Nain și o mamă îndurerată; Simon Fariseul și o păcătoasă răscumpărată; Isus și unii care sunt gata să îl urmeze; Doi oameni ai Templului și un samarinean; Isus cu Marta și Maria; Isus, un fariseu și invitații la prânz; Un frate mai tânăr și unul mai mare; Un cerșetor ți un bogat egoist; Nerecunoștință și credință în cei zece leproși; Un judecător nedrept și văduva stăruitoare; Un fariseu și un vameș în templu; Atitudinea vameșului; Isus în casa lui Zaheu; Isus răstignit împreună cu doi tâlhari; Isus înviat împreună cu doi ucenici din Emaus.
„Șirul lecțiilor-predici”, mai explică PS Virgil în prefață, „se încheie cu două excursuri, adică disertații sub formă de digresiune, prilejuită de comentarea unui text sacru sau antic. Ele se intitulează Spiritul Sfânt și Rugăciunea, și Spiritul sfânt, omul și Cuvântul lui Dumnezeu, fiind o admirabilă încheiere a acestor lecții-predici, arătând că o trăsătură a Evangheliei după Luca este prezentarea frecventă a lui Isus în rugăciune.” Autorii, în prefața lor, evidențiază cu ce teme se vor întâlni cititorii: „credința, regăsirea bucuriei creștine, gândul la veșnicie, la viață și moarte, asupra temei păcatului și a iertării, a durerii și a mângăierii, a dreptății și a lipsei de onestitate, toate acestea într-o viziune luminată în mod constant de învățătura lui Isus și de modul său de a se comporta, de unde răsare o lumină și o forță nemărginită”.
Încheiem prezentarea tot cu cuvintele Ierarhului orădean, care, după ce îl laudă pe traducători, pr. Cristian Rus și pr. Aurel Rus, spune: „Cartea se adresează în primul rând preoților și studenților teologi, dar ea este fără îndoială izvor de înțelepciune și înălțare morală pentru toți cei care vor osteni cu folos la citirea ei”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1321, Ultimul acces: 2024-05-18 00:33:20