Comunitatea digitala Vatican News depaseste 4 milioane de utilizatori pe retelele de socializare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunitatea digitală Vatican News depășește 4 milioane de utilizatori pe rețelele de socializare

[2018-01-09]
Vatican News
„Comunitatea digitală Vatican News depășește 4 milioane de beneficiari ai canalelor de socializare Facebook, Twitter, YouTube și Instagram, rezultatul datorându-se și reorganizării rețelelor de socializare ale Secretariatului pentru Comunicare al Sfântului Scaun, reunite sub logoul Vatican News, care a fost lansat în urmă cu câteva săptămâni”, informează într-un comunicat Secretariatul pentru Comunicare al Sfântului Scaun, conform Radio Vatican. Îndeosebi, lansarea unei pagini globale pe Facebook a permis reunirea a peste 3 milioane de urmăritori care au posibilitatea să consulte paginile celor șase limbi disponibile în prezent: italiană, engleză, franceză, germană, spaniolă și portugheză.

În privința rețelei de socializare Twitter, cele șase diferite conturi lingvistice @vaticannews au dobândit o imediată vizibilitate, depășind situația fragmentară din trecut. Trebuie luat în calcul și noul cont @radiovaticanaitalia, cu caracter informativ și promoțional al activității postului Radio Vatican Italia și al canalului unic multilingvistic Vatican News de pe Instagram. Celor trei platforme sociale se adaugă și canalul YouTube (în șase limbi), și acestea aflate sub marca Vatican News, ce oferă utilizatorului imagini video live și la cerere privind activitatea Pontifului. Rețelele de socializare Vatican News sunt coordonate de Direcția Editorială și de Direcția Teologico-Pastorală a Secretariatului pentru Comunicare. Echipei Secretariatului pentru Comunicare, în sinergie cu Secretariatul de Stat, le sunt încredințate conturile de socializare ale Sfântului Părinte: @Pontifex pe Twitter (peste 44 de milioane de urmăritori, editat în 9 limbi) și @Franciscus pe Instagram (cu peste 5 milioane de urmăritori pe un canal unic multilingvistic).
Mons. Dario Edoardo ViganĂČ, prefect al Secretariatului pentru Comunicare al Sfântului Scaun, a declarat: „Consolidarea prezenței noastre pe rețelele de socializare reprezintă unul dintre efectele marelui proces de reformă al mijloacelor vaticane de comunicare în masă în curs de finalizare. Cu siguranță, acest efect pozitiv a fost obținut datorită intensului efort al jurnaliștilor și al tehnicienilor noștri. În calitate de operatori în domeniul comunicării, potrivit logicii unei ‘Biserici în ieșire’, suntem cu toții chemați să stăm în mijlocul oamenilor. Aceasta înseamnă folosirea rețelelor de socializare și a Internetului cu convingere și responsabilitate. Așadar, trebuie să fie foarte clară perspectiva noastră care solicită punerea în centru a persoanei, a relației, a culturii întâlnirii și, doar în final, a tehnologiei.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 468, Ultimul acces: 2020-07-06 19:57:06