Indigenii din Amazon il asteapta pe Papa Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Indigenii din Amazon îl așteaptă pe Papa Francisc

[2018-01-09]
Indigen din Yagua
09.01.2018, Vatican (Catholica) - Apropiata vizită a Papei Francisc în orașul peruvian Puerto Maldonado va fi fără îndoială o ocazie pentru populația indigenă din Amazon să fie văzută și auzită. Într-un interviu pentru rețeaua eclezială pan-amazoniană Repam, pr. Manuel Jesus Romero, de la Vicariatul apostolic de Puerto Maldonado, a afirmat că drepturile indigenilor amazonieni trebuie recunoscute cu urgență, dat fiind că sunt tot mai mult excluși din teritoriile ce le-au deținut dintotdeauna.
„Teritoriul lor este din ce în ce mai invadat, spațiul lor devine tot mai mic și mai mic, mijloacele de trai cu care au supraviețuit de atâtea secole sunt distruse: pescuitul, vânătoarea, copacii și râurile sunt tot mai mult în pericol. Astfel chiar viețile lor sunt în pericol”, a spus preotul. Sosirea Papei Francisc în orașul Puerto Maldonado, un simbol al comunităților indigene din Amazonul peruan, este programată să aibă loc pe 19 ianuarie. Aici Papa va primi reprezentanți ai diferitelor comunități din Amazon, care vor putea să își exprime grijile și să asculte mesajul de speranță și de încurajare al Pontifului.
În urma anunțării vizitei Papei în Peru, în perioada 18-21 ianuarie, Conferința Episcopală Peruviană (CEP) a explicat motivele care stau la baza alegerii sale de a vizita Puerto Maldonado, descriind orașul ca un simbol important datorită eforturilor de combatere a mineritului ilegal și a traficului de ființe umane. CEP a explicat că dorința Papei de a vizita zona este, de asemenea, determinată de nevoia de protecție a mediului, o problemă majoră pentru această poartă către sudul junglei Amazonului. Pădurea tropicală amazoniană cuprinde până la 60% din teritoriul țării și oferă o rezervă importantă de apă.
Viitoarea vizită a Papei Francisc, care îl duce și în Chile, va fi a treia călătorie papală către Peru, după ce Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat națiunea de două ori, în 1985 și 1988.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1349, Ultimul acces: 2024-05-18 00:44:25