Programul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Programul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași

[2018-01-09]
SRUC 2018
De peste o sută de ani, începând din 1908, când Paul Wattson a dat naștere acestei inițiative, în toată lumea creștină, în perioada 18-25 ianuarie se celebrează Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Dieceza de Iași cunoaște o lungă și bogată tradiție în acest sens; aceste celebrări sunt încurajate în toate comunitățile parohiale. În acest sens, Editura Presa Bună a realizat și a distribuit broșura cu textele liturgice pentru celebrarea acestei octave de rugăciuni.

Pe raza municipiului Iași, în acest an a fost propus un program în diferite biserici parohiale și capele mănăstirești. În fiecare seară, creștinii se vor ruga pentru unitate, vor cânta și vor medita textele sfinte. Chiar dacă aceste celebrări vor avea loc în mod expres doar în opt locuri, toate celelalte comunități sunt chemate ca în fiecare zi să înalțe rugăciuni pentru unitatea creștinilor și să propună la sfintele Liturghii intenții pentru a se împlini dorința Mântuitorului „ca toți să fie una”.
Preasfințitul Petru Gherghel, care are ca deviză Ut omnes unum sint („Ca toți să fie una”), propune pentru orașul Iași programul următorul: ziua I, joi, 18 ianuarie – capela Institutului Teologic Romano-Catolic (str. Văscăuțeanu, 6); ziua a II-a, vineri, 19 ianuarie – biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” (șoseaua Nicolina, 6); ziua a III-a, sâmbătă, 20 ianuarie – capela Surorilor Providenței (șoseaua Bârnova, 2); ziua a IV-a, duminică, 21 ianuarie – biserica „Sfântul Anton de Padova” (str. Tabacului, 2); ziua a V-a, luni, 22 ianuarie – capela mănăstirii „Don Orione” (str. Rediu, 21-C); ziua a VI-a, marți, 23 ianuarie – capela Surorilor „Sfânta Maria a Divinei Providenței” (str. Plopii fără Soț, 7); ziua a VII-a, miercuri, 24 ianuarie – capela Fraților Școlilor Creștine (str. Aeroportului, 1); ziua a VIII-a, joi, 25 ianuarie – Catedrala romano-catolic㠄Sfânta Fecioară Maria, Regin㔠(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26).
Rectorii seminariilor, parohii sau responsabilii caselor călugărești vor organiza ora de rugăciune și vor căuta un preot care să prezinte cuvântul de învățătură, pornind de la textele propuse pentru acest an. Tema rugăciunii pentru unitatea creștinilor de anul acesta este constituită dintr-un verset luat din Cântarea victoriei din Cartea Exodului: „Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere” (Ex 15,6). Responsabili cu programul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași sunt: pr. Paul Budău, responsabil al Oficiului pentru Ecumenism al Episcopiei Romano-Catolice de Iași (tel. 0763/355216; email: preoti.amdis@gmail.com); și pr. Cornel Cadar, consilier cultural al Episcopiei Romano-Catolice de Iași (tel.: 0745/850844; email: cornel@ercis.ro), care semnează acest material preluat de pe Ercis.ro.
Textul broșurii în limba română poate fi descărcat de la adresa: www.ercis.ro/utile/sruc2018.zip.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1332, Ultimul acces: 2024-05-17 23:58:56