IPS Irineu al Alba Iuliei: Timpul daruit lui Dumnezeu este o investitie in eternitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Irineu al Alba Iuliei: Timpul dăruit lui Dumnezeu este o investiție în eternitate

[2018-01-02]
de Sorin Ionițe

„Timpul dăruit lui Dumnezeu este o investiție în eternitate. Nouă ni se cere să fim în veghe, să fim gata pentru ziua în care viața noastră se va sfârși și cartea vieții în care sunt înscrise faptele noastre se va închide și se va pecetlui până la Judecata universală”, a spus IPS Irineu la slujba oficiată în prima zi a anului în Catedrala Reîntregirii.
În cuvântul rostit în cadrul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Alba Iuliei i-a îndemnat pe credincioși să folosească timpul dăruit de Dumnezeu pentru întărirea credinței, în pofida risipirii lui pentru lucrurile acestei lumi trecătoare.
„Atât cât mai avem vreme, să păzim poruncile lui Dumnezeu, să săvârșim fapte bune și să petrecem în viețuire sfântă”, a îndemnat Înaltpreasfinția Sa. „Așa făcând, Dumnezeu ne va primi în ceata Sfinților Săi și ne va face părtași la slava negrăită a Împărăției Sale”.
La finalul omiliei, Arhiepiscopul Alba Iuliei a subliniat importanța Anului Nou 2018 ca an centenar al Marii Uniri înfăptuită la Alba Iulia, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Citește și Te Deum | Anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română
În noaptea trecerii dintre ani, Părintele Arhiepiscop a slujit tot în Catedrala Reîntregirii. IPS Irineu a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 15997, Ultimul acces: 2023-09-22 04:57:54