PS Ieronim: In a opta zi s-a pus numele „Iisus” Celui ce nu are nume, realitatii care a cauzat toate realitatile din lumea noastra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ieronim: În a opta zi s-a pus numele „Iisus” Celui ce nu are nume, realității care a cauzat toate realitățile din lumea noastră

[2018-01-02]
de Sorin Ionițe

„În a opta zi s-a pus numele «Iisus» Fiului lui Dumnezeu, Cel ce nu are nume, deoarece Cuvântul împreună cu Duhul și cu Tatăl sunt Dumnezeu. Cei din vechime se fereau să-l numească pe Dumnezeu, pentru că El nu este o realitate care să cadă sub simțurile omenești, este o realitate care a cauzat toate realitățile din lumea noastră, de aceea El este în afară de orice circumscriere, de orice numire”, a subliniat PS Ieronim Sinaitul în cadrul slujbei din prima zi a anului 2018.
Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în data de 1 ianuarie 2018, în Biserica Domnița Bălașa – paraclis patriarhal din Capitală.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a subliniat faptul că deși în data de 1 ianuarie începe Anul Nou civil, „din punct de vedere bisericesc rânduiala numărării timpului este diferită pentru că începutul anului duhovnicesc este la 1 septembrie când este serbată Crearea lumii”.
În continuare, ierarhul a vorbit despre înțelesurile spirituale ale praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului.
PS Ieronim a amintit că rânduiala de a punere a numelui în a opta zi de la naștere s-a păstrat în Biserica Ortodoxă, urmând exemplul Mântuitorului, care a primit în a opta zi numele de „Iisus” adic㠄Dumnezeu mântuiește”.
La final, ierarhul s-a rugat ca anul care începe să fie unul „de sănătate, de pace, de bună-sporire și de împliniri, dar nu mai puțin, un an de mântuire”

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3192, Ultimul acces: 2023-01-28 05:46:07