Biserica Sf. Pantelimon Foisorul de Foc invita credinciosii la Procesiunea „Marturisirea credintei in cetate” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Sf. Pantelimon Foișorul de Foc invită credincioșii la Procesiunea „Mărturisirea credinței în cetate”

[2021-07-24]
de Ștefana Totorcea

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon vor fi purtate în procesiune luni seară, de la ora 20:00, în jurul Bisericii „Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc” din Capitală.
Procesiunea se va desfășura după slujba Vecerniei, Litiei și Acatistului. Credincioșii vor urma cu candele aprinse raclele cu moaștele celor doi sfinți și icoana Sf. Calinic pictată de Arhim. Sofian Boghiu.
Racla cu moaștele Sfântului Calinic adusă de la Mănăstirea Cernica va rămâne la Biserica „Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc” pe tot parcursul zilei de marți, când vor fi oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori.
Părintele Bogdan Teleanu, Parohul Parohiei „Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc”, a descoperit de curând pe una dintre cărțile de cult o însemnare care atestă că Arhimandritul Sofian Boghiu a pictat icoana Sf. Ier. Calinic de la Cernica ce va fi purtată în procesiune luni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 608, Ultimul acces: 2024-04-15 22:56:19