Sfanta Liturghie in limba romana la biserica Vlaherne din Istanbul, unde s-a aratat Fecioara Maria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Liturghie în limba română la biserica Vlaherne din Istanbul, unde s-a arătat Fecioara Maria

[2019-10-04]
de Iulian Dumitrașcu

Sute de credincioși s-au rugat marți, de Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la biserica Vlaherne din Istanbul.
Biserica a fost construită în prima jumătate a secolului XIX, pe locul vechii biserici bizantine unde în 911 Sfinții Andrei cel nebun după Hristos și Epifanie au văzut-o pe Maica Domnului rugându-se în biserică și scoțându-și Cinstitul Acoperământ pe care l-a întins în mod protector asupra întregului popor.
Între cele peste 400 de persoane s-au aflat credincioși ai Parohiei ortodoxe românești din Istanbul și pelerini veniți prin Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române.
Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în limba română, în prezența Prea­sfințitului Părinte Episcop vicar Andrianos de Alikarnassos (Patriarhia Ecumenică), de Pr. Sergiu-Marcel Vlad, parohul bisericii „Sf. Mc. Paraskevi” din Istanbul, și mai mulți clerici veniți din România.
PS Andrianos de Alikarnassos le-a transmis pelerinilor binecuvântările Sanctității Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 225, Ultimul acces: 2020-05-25 04:37:47