Inaugurarea Casei memoriale „Iuliu Maniu” din Badacin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inaugurarea Casei memoriale „Iuliu Maniu” din Bădăcin

[2019-10-04]
Casa Maniu
Casa memorial㠄Iuliu Maniu” din localitatea Bădăcin va fi inaugurată sâmbătă, 12 octombrie 2019, începând cu ora 12, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare realizate în cadrul campaniei publice „Salvați istoria națională, salvați Casa lui Iuliu Maniu!”, inițiate de pr. Cristian Borz și publicația „Sălajul pur și simplu”, în anul 2015, cu sprijinul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, al Primăriei Oradea, al mai multor fundații, binefăcători și donatori din țară și străinătate.

A sosit și ziua în care „mulți vor putea să pună mâna pe ziduri, să pășească înăuntru prin ușile noi și să spună zâmbind, trecând palma peste tencuiala proaspătă: ‘Casa aceasta trăiește și datorită mie. Câteva cărămizi din zidul acesta eu le-am așezat. Grinda aceasta frumoasă, de lemn, s-a cumpărat cu banii pe care i-am trimis atunci’. Și zâmbind, acești oameni vor trece din încăpere în încăpere… iar undeva, privind de departe Casa Maniu, vor fi și inși surprinși să afle ca ea încă rezistă, împotrivindu-se tuturor vitregiilor care au vrut să o pună la pământ” (Mihaela Moldovan, 13.09.2017, „Sălajul pur și simplu”).
„Ar fi o mare bucurie pentru mine ca la evenimentul din 12 octombrie să am posibilitatea să îi întâlnesc pe toți donatorii, voluntarii, pe cei ce au scris și cei ce ne-au dat un sfat bun la momentul potrivit, să îi cunosc, să le pot strânge mâna și să le mulțumesc. M-aș bucura să fie prezenți toți și să ne bucurăm împreună la acest eveniment. Ne-ar face o mare onoare dacă ar participa cât mai multă lume la acest eveniment cu o încărcătură istorică cu totul specială. Inaugurarea Casei Memoriale ‘Iuliu Maniu’ de la Bădăcin înseamnă pentru mine împlinirea unei dorințe și sunt onorat și bucuros că am avut șansa să particip la acest proiect de suflet. Frumusețea acestui proiect constă în faptul că el aparține celor mulți; împreună cu ei, timp de patru ani, am format o mare echipă, ei au fost cei care nu au lăsat să se distrugă acest colț al demnității românești. Tuturor le sunt recunoscător pentru încredere”, transmite pr. Cristian Borz.
Manifestările, organizate de parohia greco-catolică Bădăcin, se vor desfășura după următorul program: slujba de sfințire a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”, PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea; depuneri de coroane la bustul lui Iuliu Maniu; discursuri: PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea; Laurențiu-Mihai Ștefan, consilier prezidențial; Florin Florian, prefectul Județului Sălaj; Emil Burzo, Academia Română; Ioan Bolovan, prorector UBB; dr. Ioan Boilă, strănepotul lui Iuliu Maniu; Ilie Bolojan, primarul orașului Oradea; Andrei Gherasim, Fundația Corneliu Coposu; pr. Cristian Borz, paroh. (Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 228, Ultimul acces: 2020-05-24 03:42:09