Tinerii – cautatori ai valorilor netrecatoare si promotori ai comuniunii intre generatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Tinerii – căutători ai valorilor netrecătoare și promotori ai comuniunii între generații

[2019-07-12]
de Sorin Ionițe

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Consfătuirea Națională a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (A.S.C.O.R.), București, 12-14 iulie 2019:
Tinerii – căutători ai valorilor netrecătoare și promotori ai comuniunii între generații
Consfătuirea Națională a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (A.S.C.O.R.), organizată în contextul anului 2019, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), constituie un bun prilej pentru întâlnirea membrilor asociației din toată țara, care se implică cu dăruire în activitățile de tineret.
După cum odinioară Mântuitorul Iisus Hristos i-a chemat pe ucenicii Săi la apostolat, tot așa Biserica Lui îi cheamă azi pe tineri la misiune sau la lucrare sfântă pentru mântuire.
Adevăratul sens al misiunii tinerilor în Biserică este și astăzi, ca în vremea Sfinților Apostoli: ,,să caute pacea cu toți și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu” (Evrei 12, 14). Iar căutarea sfințeniei, fiind cea mai puternică legătură a omului cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt, trebuie să înceapă din copilărie, adică de la vârsta căutărilor.
Numai un tânăr în căutare de viață veșnică în iubirea lui Dumnezeu poate deveni cu adevărat un tânăr misionar, de mare folos pentru viața și misiunea Bisericii lui Hristos. Tânărul care caută valorile spirituale netrecătoare arată că tinerețea poate fi, în lumea aceasta trecătoare, simbol al frumuseții vieții veșnice.
Statornicia și fidelitatea în prietenie, libertatea individuală, unită cu responsabilitatea pentru viața comunitară, ca maturizare spirituală a persoanei, precum și ajutorarea frățească a altor tineri reprezintă repere majore pentru păstrarea, promovarea și transmiterea valorilor permanente ale credinței creștine de la o generație la alta.
Ne bucurăm că tinerii acordă o atenție deosebită formării lor continue, prin participarea la evenimente în cadrul cărora au posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de implicare activă în viața comunităților parohiale din care provin, precum și în proiectele Patriarhiei Române, la nivel național. Prin intermediul programelor educaționale și culturale, tinerii au șansa de a se cunoaște mai bine și de a conștientiza care sunt valorile nemuritoare ale credinței ortodoxe și ale spiritualității românești.
În anul 2020 se vor împlini 30 de ani de existență și activitate a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români. Membrii A.S.C.O.R. vor avea ocazia să retrăiască emoțiile unui moment aniversar și să evalueze, cu bucurie și responsabilitate, activitatea desfășurată până în prezent și impactul acesteia.
Ne rugăm lui Dumnezeu să-i ocrotească pe toți tinerii credincioși ai Bisericii noastre strămoșești, dăruindu-le sănătate și ajutor în lucrarea lor de misionari ai iubirii lui Hristos, pentru a cultiva, în familie, Biserică și societate, comuniune, bucurie și pace sfântă!
Cu părintești binecuvântări,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 199, Ultimul acces: 2020-01-21 18:12:35