Arhiepiscopia Ciprului va construi camine pentru studentii saraci - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Ciprului va construi cămine pentru studenții săraci

[2019-03-16]
de Aurelian Iftimiu

În urma întâlnirii avute vineri cu Ministrul cipriot al Educației, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului a anunțat că intenționează să construiască mai multe cămine studențești pentru tinerii care nu își pot acoperi costul de cazare.
„În contextul bunei colaborări dintre Sfânta Arhiepiscopie a Ciprului și Ministerul Educației, am decis să începem construirea de cămine pentru studenții noștri săraci”, a declarat vineri Arhiepiscopul Hrisostom pentru presa din Cipru.
„Domnul ministru a apelat la noi, iar noi am răspuns imediat”, a spus Preafericitul Părinte Hrisostom care a anunțat că lucrările vor începe la Limassol, unde există suficient teren lângă Universitate pentru construcția a aproximativ 200 de locuințe.
În discuțiile cu ministrul Kostas Champiaouris, Arhiepiscopul a afirmat că parohiile sau mitropoliile din cuprinsul Bisericii Ciprului care au teren vor fi implicate în acest proiect de construire a căminelor studențești pentru cei cărora le este imposibil să plătească prețul chiriei, care însumează în prezent 600-700 euro.
„Studenții noștri săraci sunt nevoiți să trăiască în cocioabe, iar această situație este inacceptabilă și nu ne face cinste deloc”, a subliniat Arhiepiscopul Ciprului.
„Vom continua această colaborare cu Ministerul Educației și tot ce putem face noi ca Biserică vom face, deoarece o considerăm datoria noastră”.
Căminele vor fi construite pe terenurile Bisericii și vor fi dotate cu toate utilitățile, în timp ce chiria nu va depăși 200 euro pe lună.
„Unde avem terenuri, vom construi cămine pentru a servi studentului sărac, care nu poate plăti chiria curentă”, a spus Arhiepiscopul.
Ministrul Educației și Culturii din Cipru a mărturisit că Preafericitul Părinte Hrisostom a răspuns cu promptitudine solicitării referitoare la studenți, în special cei din Limassol.
„Vă dați seama că a fost o surpriză plăcută pentru mine ca Întâistătătorul Bisericii să răspundă imediat, își asumă greutatea studentului și spune că va face cămine pentru cei săraci, care vor avea un preț foarte mic”, a declarat Ministrul Champiaouris.
Arhiepiscopul Hrisostom și-a exprimat dorința ca acest proiect să se finalizeze în 2020.
„I-am spus inginerului că eu am zidit o biserică în trei luni și că aș vrea ca până în septembrie să fie gata”, a mărturisit Arhiepiscopul Ciprului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 650, Ultimul acces: 2024-03-28 12:47:43