Sa impartim si cu ceilalti din ceea ce am primit de la Dumnezeu – Arhiepiscopul Ciprian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să împărțim și cu ceilalți din ceea ce am primit de la Dumnezeu – Arhiepiscopul Ciprian

[2018-11-19]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica parohial㠄Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea buzoiană C.A. Rosetti.
În omilia rostită, ierarhul a făcut precizarea că Sfânta Scriptură nu condamnă bogăția ca atare, ci starea de atașament a omului față de bunurile materiale.
„În istoria Bisericii în special și a umanității în general, au existat foarte mulți bogați care au știut să administreze bogăția cu înțelepciune, folosind-o și pentru ei și familiile lor, dar mai ales pentru ajutorarea celor din jur, a semenilor lipsiți de anumite bunuri. Sfinții Părinți spun că întotdeauna prisosul celui bogat constituie lipsa celui sărac”.
„Prin urmare, se cuvine ca, din ceea ce am primit de la Dumnezeu, să împărțim și cu cei lipsiți, mai ales cu aceia care, din motive binecuvântate, nu pot să obțină mijloacele de trai necesare”, a spus Preasfinția Sa.
Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul C.A. Rosetti a fost ridicată între anii 1912-1925. În urma avariilor suferite din cauza cutremurelor, sfântul lăcaș a trecut, de-al lungul timpului, prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare.
Prin eforturile actualului paroh și ale enoriașilor, în perioada 2006-2011, lăcașul de cult a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1122, Ultimul acces: 2024-04-17 07:52:06