Iasi :: Biserica Talpalari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Talpalari
Iași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Iași
Județ:Iași
Adresa:strada Talpalari nr. 3
Cod poștal:700127
Persoană de contact :pr. Constantin Sturzu
Telefon :0747... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @mmb.ro
Adresa web Biserica:talpalari.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatuliasi1.iasi.mmb.ro, www.MMB.ro, www.primaria-iasi.ro, www.icc.ro, www.prefecturaIasi.ro
Preot:Vladislav Nedelcu, Andrei Atudori, Florin Bucescu
Hram:Nașterea Maicii Domnului, Sf. Ilie
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:Primul ctitor al bisericii “Nasterea Maicii Domnului” Talpalari este vistiernicul Iordache Cantacuzino, cumnat cu voievodul Vasile Lupu si intemeietor al ramurii moldovene a familiei Cantacuzinilor. El zideste sfantul locas, pe la anul 1640, in capatul de nord-vest al Ulitei Mari (bd. Stefan cel Mare si Sfant) . Acolo incepea mahalaua unde isi aveau locuintele si budaile pentru lucru talpalarii, breasla celor care confectionau talpi pentru incaltaminte. Dupa mestesugul lor isi va lua numele si biserica fiindca, impreuna cu descendentii vechiului ctitor si cu neamurile boierilor enoriasi, mesterii talpalari ii vor purta de grija in tot cursul veacului al XVII-lea. Pe la 1742 paroh al bisericii era preotul Antonie, iar staroste al breslei talpalarolor Ioan Papajemna.
Dupa incendiul din 20 iulie 1827, un urmas din familia ctitorului, marele voinic Dimitrie cantacuzino-Pascanu, vazand trista ruinare a bisericii, in care isi dormeau somnul de veci mosii si stramosii sai, zideste sfantul locas, “facandu-I din nou boltile si catapeteasma, marindu-I ferestrele si infrumusetandu-le cu cele dinlauntru si din afara podoabe”.
La 1884, cand biserica era cu totul in ruina, s-au facut reparatii capitale din veniturile proprii. S-a reparat atunci intreaga zidarie, s-au pictat peretii si boltile in ulei de catre N. Roteanu, s-a poleit catapeteasma, s-au refacut cafasul, usile si ferestrelesi s-au construit din nou clopotnita, pridvorul si vesmantaria, aceasta din urma deasupra criptei de langa altar, acolo unde se afla oseminte ale ctitorilor Cantacuzini si ale unor familii inrudite.
Situata in aproperea Academiei Mihailene, apoi a Colegiului National, biserica a slujit o vreme drept locas de inchinare pentru acele institutii de invatamant, de unde si renumele de “biserica a scoalelor”.
Al doilea hram a fost adaugat in amintirea bisericii filiale Sf. Ilie de pe strada V Alecsandri nr 9, ctitoria lui Ionascu Gheanghea de la 1620, demolata in anul 1954.
Alte informații:Planul bisericii respecta forma de cruce, cu turnul clopotnitei deasupra exonartexului. Absida estica si cele doua abside laterale sunt semicirculare in interior, iar in exterior poligonale. Zidaria exterioara are niste trilobite, fara arcada semicirculara superioara, sin site rombice.
Catapeteasma din lemn, lucrata in stil baroc, este foarte frumoasa, fiind asemanatoare cu cea de la Sucevita; are colonnade albe, ornamentate cu sculpturi de lemn aurit. Usile diaconesti sunt asezate in unghi. Aranjamentul icoanelor este cel classic.
Cod Monument:IS-II-m-B-04078
Informații conexe:FACEBOOK.COM: Pagina de FaceBook (Articol)
GLASCOMUN.INFO: Vârstele unei vechi ctitorii Cantacuzine (Articol)
TALPALARI.BISERICI.ORG: Vechiul sit al Bisericii Talpalari (Articol)
Știri despre biserică:

»  ASCOR: Părintele Constantin Sturzu va conferenția la Cluj-Napoca (2018-02-19)

 Închide 

ASCOR: Părintele Constantin Sturzu va conferenția la Cluj-Napoca

[2018-02-19]
de Sorin Ionițe

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Cluj-Napoca organizează de mai bine de 20 de ani în perioada posturilor, conferințe și întâlniri duhovnicești cu personalități marcante ale Ortodoxiei contemporane. Primul invitat din Postul Sfintelor Paști 2018 va fi Părintele Constantin Sturzu.
Scopul acestor evenimente este de a aprofunda trăirea spiritualității ortodoxe în rândul studenților dar și pentru publicul larg.
Ciclul serilor duhovnicești din acest post va debuta joi, avându-l ca invitat pe Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, anunță ASCOR Cluj-Napoca.
Părintele va participa, începând cu ora 18:00, la slujba Canonului Mare în Catedrala Mitropolitană, urmând ca la ora 20:00 în amfiteatrul Facultății de Chimie (Str. Arany Janos, 14) să se întâlnească într-un dialog cu tinerii, intitulat „Cine se ascunde? Dumnezeu sau omul?”.
În perioada 1 septembrie 2016 – 18 septembrie 2017 părintele Constantin Sturzu a fost preot misionar în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, unde a coordonat, ca director, Centrul Misionar Pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Vilaller (Spania). De asemenea, a fost Director General al Centrului Cultural Misionar Doxologia.
Este dublu licențiat: absolvent al Facultății de Filosofie din Iași – șef de promoție în 1997 și al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași – 2002. În 2012 a obținut titlul de doctor în filosofie, cu mențiunea „Magna cum laudae”, pentru teza cu titlul: „Metafizica escatologică a lui Nikolai Berdiaev”.
În perioada studenției a fondat și coordonat publicația „Strict studențesc”, ce a apărut în intervalul 1995-1997.
Este unul dintre fondatorii cotidianului „Ziarului Lumina” (în 2005) și ai portalului ortodox doxologia.ro (în 2009). A fost realizator și producător de emisiuni radio și TV, având publicate sute de articole în reviste bisericești și în presa laică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3466, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Masă rotundă la Biserica Talpalari din Iași (2012-10-18)

 Închide 

Masă rotundă la Biserica Talpalari din Iași

[2012-10-18]
Biserica Talpalari din Iași a fost miercuri seară, începând cu ora 18:00, gazda unei mese rotunde ce a tratat tema 'Învățăturile Cuviosului Paisie Aghioritul pentru omul contemporan', organizată de parohia ieșeană și de Centrul de formare și consiliere 'Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil' din Iași, după cum informeaz㠄Ziarul Lumina”. Seara de dialog l-a avut ca invitat pe pr. drd. Petru Sidoreac, din Tesalonic, Grecia, autor de cărți duhovnicești și traducător.
Personalitatea și învățăturile Cuviosului Paisie Aghioritul au fost subiectul unei noi conferințe din cadrul 'Serilor Talpalari', desfășurată marți, 16 octombrie 2012, în lăcașul de cult din apropierea Pieței Unirii. Invitat a fost pr. Petru Sidoreac, din Tesalonic, Grecia.
În cuvântul de deschidere, pr. paroh Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, a făcut o scurtă prezentare a invitatului care a coordonat în trecut activitatea Editurii TRINITAS a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cât și a Radioului TRINITAS. De aproape nouă ani, pr. Petru Sidoreac locuiește lângă Tesalonic, Grecia, unde lucrează la o teză de doctorat ce tratează învățătura părintelui Paisie Aghioritul și legăturile acesteia cu învățătura patristică.
În prima parte a prelegerii susținute, invitatul a vorbit despre viața Cuviosului Paisie Aghioritul (numele de botez fiind Arsenie Eznepidis), născut în data de 25 iulie 1924, în comuna Farasa din Capadocia - Asia Mică, și căruia Sfântul Arsenie Capadocianul i-a proorocit atât numele, cât și faptul că va îmbrățișa chipul îngeresc al călugăriei. Încă din anii copilăriei, micul Arsenie a învățat de la mama sa cugetarea smerită (prin sfatul de a pierde intenționat la unele jocuri cu prietenii, pentru a-și învinge mândria), cât și înfrânarea, simplitatea și comportarea deosebită față de semeni. La vârsta de numai 15 ani, în urma unei rugăciuni stăruitoare, viitorul monah Paisie îl vede pe Mântuitorul Hristos, Care-l încredințează că El este cu adevărat Dumnezeu și Om. După îndeplinirea serviciului militar, Arsenie se călugărește la Sfântul Munte Athos, unde este făcut rasofor, primind apoi schima mică și numele de Paisie. De-a lungul vieții, Cuviosul a întemeiat trei mănăstiri și a restaurant un lăcaș de cult, punând în același timp și temeliile duhovnicești ale ucenicilor care veneau din toată Grecia și nu numai să-i ceară sfat și binecuvântare. În ziua de 12 iulie 1944, în urma unei tumori canceroase, Cuviosul Paisie moare și este înmormântat fără ca nimeni să știe la sfânta mănăstire de maici a Sfântului Ioan Teologul de la Suroti (Tesalonic). După aflarea veștii trecerii la Domnul a Cuviosului, mii de oameni au luat cu asalt Mănăstirea de la Suroti, pentru a se închina la mormântul celui ce întreaga viață și-a dedicat-o slujirii aproapelui.
'Prin mâinile Cuviosului Paisie lucrau însăși mâinile Mântuitorului Hristos'
Pr. Petru Sidoreac a vorbit și despre moștenirea duhovnicească a Cuviosului Paisie Aghioritul, dar și despre unele întâmplări minunate petrecute în viața monahului athonit: 'Cuviosul Paisie a oferit lumii, înainte de toate, învățătura sa, care nu este alta decât învățătura Bisericii și a Mântuitorului Iisus Hristos. Duhul cu care vorbea Cuviosul schimba viețile, întrucât el vorbea inimilor, iar cei care îl ascultau înviau duhovnicește. În învățăturile sale, a susținut foarte mult familia, dând sfaturi părinților, copiilor, cât și celor care doreau să-și întemeieze o familie. Fiind mereu în slujba celorlalți, omul sacrificiului de sine, prin mâinile Cuviosului Paisie lucrau însăși mâinile Mântuitorului Hristos, Cel care l-a înzestrat cu putere multă. Chiar și în ultimele clipe ale vieții, deși era grav bolnav de cancer, părintele a stat, nu mai puțin de 9 ore, de vorbă cu un tânăr bolnav psihic, care a venit să-i ceară ajutorul. Aceste lucruri ne aduc certitudinea că părintele Paisie, care spunea că dragostea și smerenia aplicate în viețile noastre ne fac sfinți, a pășit spre calea sfințeniei, fiind doar o problemă de timp până la canonizarea sa'.
În expunerea sa, invitatul a enumerat apoi și câteva dintre sfaturile duhovnicești ale Fericitului Părinte: 'Nu de puține ori, Cuviosul Paisie Aghioritul spunea că 'lucrul cel mai important pe care trebuie să-l aibă omul în minte e că totul i se cuvine celuilalt, căci tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca și cum o facem pentru Însuși Hristos'. Un alt cuvânt care a rămas în memoria ucenicilor e sfatul 'dacă nu poți să faci un bine mare, fă un bine mic' sau că 'toți trebuie să ne întoarcem spre eul nostru, să-l analizăm, și în modul acesta, vom avea motive să plângem'. Despre rugăciune Cuviosul spunea că 'trebuie să ne rugăm Domnului cum se roagă mamele pentru copiii lor bolnavi', iar referindu-se la sine spunea că 'eu sunt ca o cutie de conservă în lumina soarelui, pe care văzând-o cineva de departe strălucind, va crede că e aur. Însă, apropiindu-se, acela va vedea că nu e decât o cutie goală de conservă''.
În încheiere, pr. Petru Sidoreac a arătat motivul pentru care a acceptat invitația de a vorbi la 'Serile Talpalari': 'Venirea mea aici, în această seară (marți seară n.red.), este un gest de recunoștință față de Cuviosul Paisie, căruia, chiar cu prețul vieții, îi voi susține sfințenia. Iar acest lucru nu-l spun numai eu, ci mii de oameni. Sfințenia unui om se vede prin ceea ce a oferit semenilor săi'.
A doua parte a conferinței a fost dedicată întrebărilor pe care credincioșii prezenți le-au putut adresa invitatului în legătură cu tema dezbătută. La final, pr. Sidoreac a prezentat cartea 'Viața Cuviosului Paisie Aghioritul', de ierom. Isaac Aghioritul, tradusă în limba română în anul 2005.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 19245, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Concert de muzică religioasă la Biserica Talpalari din Iași (2012-04-03)

 Închide 

Concert de muzică religioasă la Biserica Talpalari din Iași

[2012-04-03]
La Biserica 'Nașterea Maicii Domnului' - Talpalari din Iași a avut loc sâmbătă, 31 martie 2012, un concert de cântări religioase dedicat perioadei Postului Mare. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși credincioși de la mai multe parohii ieșene.
Parohia Talpalari a organizat la sfârșitul săptămânii trecute evenimentul 'Concert de cântări prepascale'. Corul 'Trysaghion' și Corul 'Robii Domnului' din Iași au interpretat un repertoriu de cântări religioase specifice perioadei Triodului. După cum a relatat Andrei Ungureanu, membru al Corului 'Trysaghion', concertul a fost organizat prin bunăvoința părintelui paroh Constantin Sturzu, care este și consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, la inițiativa membrilor celor două coruri, informeză Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
'Au fost interpretate cântări obișnuite din perioada Postului Mare, precum: 'Iată Mirele', 'Ușile pocăinței', 'Acum se întinge condeiul', 'Cu noi este Dumnezeu' ș.a. Ne-am dorit să aducem o bucurie duhovnicească enoriașilor parohiei Talpalari și ieșenilor în general. Concertul a avut rolul de a arăta apropierea de sărbătoarea Învierii Domnului. Deși evenimentul a fost organizat pentru prima dată în Postul Mare, dorim ca astfel de concerte să devină o tradiție. Ultimul concert susținut de corul 'Trysaghion' la biserica parohiei Talpalari a avut loc în luna decembrie a anului trecut', a spus Andrei Ungureanu.
Corul 'Trysaghion', dirijat de Alexandru Tecuceanu, a fost înființat în anul 2009 și are 16 membri. Corul 'Robii Domnului' a fost înființat în anul 2011 și este dirijat de Alexandru Grigoraș. Membrii ambelor coruri sunt studenți la Facultatea de Teologie Ortodoxă 'Dumitru Stăniloae' din Iași și la Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală și Teatru a Universității de Arte 'George Enescu' din Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20928, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Conferință duhovnicească la Talpalari, Iași (2011-06-09)

 Închide 

Conferință duhovnicească la Talpalari, Iași

[2011-06-09]
La Biserica cu hramurile 'Nașterea Maicii Domnului' și 'Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul' - Talpalari din Iași a avut loc, marți 7 iunie, o nouă întâlnire în cadrul 'Serilor Talpalari', informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Moldova. Invitatul acestei întruniri a fost protosinghelul Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului Asociații de tineret din cadrul Sectorului de Misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, care a vorbit despre 'Vocația mărturisitoare a creștinului astăzi', în contextul experienței trăite în Tanzania, luna trecută.
În prima parte a întâlnirii au fost expuse prin intermediul videoproiectorului mai multe înregistrări din timpul vizitei pe care Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de protos. Nicodim Petre, a efectuat-o în Tanzania în luna mai a acestui an. A urmat dezbaterea propriu-zisă, moderată de pr. paroh Constantin Sturzu, care este și consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, în debutul căreia protos. Nicodim Petre a povestit ieșenilor prezenți cum a început construcția Bisericii 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' din satul Idodi, în toamna anului trecut. 'Înalt Preasfințitul Teofan a văzut că oamenii din acel sat sunt foarte credincioși și de aceea a dorit ridicarea Bisericii 'Sfânta Cuvioasă Parascheva'. Astfel, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Dimitrie, Mitropolit de Irinoupolis și Seychelles, din cadrul Patriarhiei Alexandriei, chiriarhul locului, s-a cumpărat un hectar de teren. Anul acesta, pe 8 mai, a fost sfințit acest lăcaș de către IPS Teofan. La eveniment a participat și arhim. Ioan Harpa, exarh pentru zona Botoșani, care a avut o contribuție importantă prin faptul că a sprijinit cu fonduri de la fii duhovnicești ridicarea acestei biserici. A fost o slujbă foarte frumoasă. Pentru credincioșii ortodocși din Tanzania, prezența a doi mitropoliți a fost de neuitat. Au participat foarte mulți oameni. Nu de puține ori, la slujbe participă, alături de ortodocși, și credincioși de alte confesiuni și chiar musulmani', a mărturisit protos. Nicodim Petre, care a amintit și de a doua biserică ridicată în satul Tungamalenga, mai mică, închinată Sfântului Ioan Botezătorul.
'Mărturisim pe Hristos pentru a-i feri pe cei pe care-i iubim de rătăcire, minciună și moarte'
În continuare, protos. Nicodim Petre a amintit că Înalt Preasfințitul Teofan a hirotonit în Biserica 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' din satul Idodi un preot pe nume Filip, care a făcut cursuri de cateheză timp de trei ani. 'Era atât de emoționat, încât a început să plângă în timpul Hirotoniei. O săptămână mai târziu, am aflat că a contactat malarie', a povestit protos. Nicodim Petre.
Credincioșii prezenți la conferința de la Talpalari și-au manifestat dorința de a susține activitatea misiunii ortodoxe din Tanzania. Protos. Nicodim Petre a continuat să vorbească despre vocația mărturisitoare a creștinului în zilele noastre. 'Fiecare creștin are datoria de a mărturisi. De fapt, nu putem vorbi despre credință fără mărturisirea ei. Prin mărturisirea lui Hristos ne declinăm identitatea de creștini. Mărturisim pe Hristos, Cel care este Calea, Adevărul și Viața, pentru a-i feri pe cei pe care-i iubim de rătăcire, minciună și moarte. Pentru că ne iubim copiii, frații, prietenii, trebuie în permanență să le reactualizăm sistemul de valori creștin, valorile Ortodoxiei. Doar prin Hristos putem învinge păcatul, moartea și iadul. Nu vrem ca apropiații noștri să sufere, ci dorim să se bucure de veșnicie, și pentru aceasta mărturisim Adevărul. Iar Adevărul, pe cei ce au curajul de a-L cunoaște, și hărnicia îi va face liberi', a explicat protosinghelul Nicodim Petre.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 23182, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Conferință duhovnicească la Biserica Talpalari din Iași (2011-06-07)

 Închide 

Conferință duhovnicească la Biserica Talpalari din Iași

[2011-06-07]
La Biserica Talpalari din Iași va avea loc astăzi, 7 iunie, de la ora 18:00 o nouă conferință duhovnicească. Tema conferinței este Vocația mărturisitoare a creștinului astăzi. Invitat va fi părintele Nicodim Petre coordonatorul asociației de tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, informează Radio TRINITAS.
„Sistemele de valori propuse de societatea de astăzi sunt de multe ori în contradicție cu sistemul de valori pe care îl propune Biserica Ortodoxă. Restaurarea sistemului de valori este necesar cu fiecare prilej pe care Biserica îl are de a mărturisi pe Hristos Cel care este Centrul Vieții, Cel care este Calea Adevărul și Viața”, a spus Părintele Nicodim Petre, coordonatorul asociației de tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 23179, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Conferință teologică la biserica Talpalari din Iași (2011-05-30)

 Închide 

Conferință teologică la biserica Talpalari din Iași

[2011-05-30]
La biserica Talpalari (foto) din Iași va avea loc mâine, 31 mai, de la ora 18:00 conferinta cu tema: Schimbarea gândurilor din perspective spiritualității ortodoxe și în lumina cercetarilor științifice, informează Radio TRINITAS.
Conferentiar va fi diaconul Sorin Adrian Mihalache, secretar general al Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și știință al Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 23178, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33

»  Manifestări religios-culturale la Biserica Talpalari din Iași (2010-09-04)

 Închide 

Manifestări religios-culturale la Biserica Talpalari din Iași

[2010-09-04]

Biserica "Nașterea Maicii Domnului" - Talpalari din Iași își serbează pe 8 septembrie hramul, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Cu acest prilej, luni vor fi reluate "Serile Talpalari". Va fi abordată tema "Filmul creștin între artă și misiune", urmând ca o oră mai târziu să fie proiectat un film artistic care va fi ales de cei prezenți. În ajunul hramului va fi oficiată Vecernia unită cu Litia, la sfârșitul căreia fiecare credincios prezent va primi Acatistul "Nașterii Maicii Domnului" și un pachet cu alimente.
Apoi va avea loc lansarea volumului "Taina veacurilor. Unirea timpului cu eternitatea în rugăciunile Bisericii", de pr. dr. Valentin Istrati, slujitor la Biserica Talpalari. A doua zi va avea loc slujba Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie. "Biserica Talpalari întâmpină hramul din acest an în veșminte noi, întrucât au fost schimbate ferestrele. A fost instalat deja un vitraliu care ni-l înfățișează pe Sf. Ilie Tesviteanul, unul dintre ocrotitorii sfântului lăcaș. Sperăm ca acesta să fie un început bun pentru a împodobi, cu vitralii, și mai frumos această biserică", a declarat pr. paroh Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 25694, Ultimul acces: 2019-11-18 22:20:33


Nr. vizualizări:28591
Data ultimei vizualizări:2019-11-18 22:20:34
Data actualizare:2017-01-19 10:57:10
Data încărcării:2006-02-10 08:25:49
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:72
Fotografi:Alexandru Losonczy: 65, Dan Deva: 4, Vitalie Danciu: 2, internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2009-09-15
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 206

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-07-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 55

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-05-06
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 27

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-04-11
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 67

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-04-14
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 193

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-07-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 30

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-07-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-04-11
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 31

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-09-27
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 54

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-09-27
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 63

Vedere din spate
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2006-12-06
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 39

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-05-06
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 3

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-09-15
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 22

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-04-11
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 35

Turnul și intrarea
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-04-11
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 47

Printre copaci
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2006-12-06
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 39

Vedere din spate
Foto: Alexandru Losonczy


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5