Husi :: Biserica Catolica Corni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Corni
Huși
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Huși
Județ:Vaslui
Adresa:strada Corni, 85
Cod poștal:735100
Telefon :0235... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com @gmail.com @yahoo.com
Adrese utile:www.ERCIS.ro, www.primariaHusi.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Butacu Benone jr. , Brudaru Liviu, Sumănaru Romeo
Hram:Nașterea Sf. Fecioare Maria
Detalii:Cu o primă biserică menționată în anul 1599. O nouă biserică s-a construit în anul 1805.
Alte informații:Filiale: Iepureni
Știri despre biserică:

»  Hramul comunității din Huși-Corni (2018-09-12)

 Închide 

Hramul comunității din Huși-Corni

[2018-09-12]
serbarea hramului
Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cerești, sâmbătă, 8 septembrie 2018, hramul bisericii din Huși – Corni, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, având ca invitat special pe Preasfințitul Aurel Percă, însoțit în procesiune către altar de aproximativ 27 de preoți.

Un mare număr de credincioși au venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, împreună cu părintele paroh Ieronim Enășoaie, și părintele vicar Cătălin Rotăraș. Au cântat și s-au rugat Sfintei Fecioare purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinați de părintele nostru paroh, Petrică Olariu, și de credincioșii parohiei având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.
La începutul solemnității, Preasfințitul ne-a invitat pe toți credincioșii prezenți să participăm cu inima la această celebrare dând cinstire Preacuratei. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iosif Bisoc, care ne-a invitat la o redescoperire a atitudinii ce trebuie să o avem în încercările și problemele vieții. Încredințând în mâinile mamei cerești frământările, necazurile, durerile trupești și sufletești, noi vom păși cu mai mare seninătate pe drumul vieții, vom avea puterea și capacitatea să depășim toate aceste obstacole care vor deveni trepte ce ne vor duce mai aproape de Preacurata. Mângâierile Maicii cerești ne vor transforma viața, iar harurile Fiului său ne vor lumina calea.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezența Preasfințitului, pentru cuvintele înălțătoare ale părintelui predicator, pentru prezența tuturor preoților invitați care au mărit frumusețea sărbătorii, dar și corului care, prin frumoasele cântece interpretate, ne-a învăluit sufletele de atmosfera divină a cerului. Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă Preacuratei depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune și adresându-i cereri și mulțumiri. (Cipriana Bulai pentru OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1938, Ultimul acces: 2020-09-25 07:21:25

»  Administrarea Sacramentului Mirului la Huși-Corni (2018-07-31)

 Închide 

Administrarea Sacramentului Mirului la Huși-Corni

[2018-07-31]
Administrarea Mirului
31.07.2018, Iași (Catholica) - Duminică, 29 iulie 2018, a avut loc administrarea Sacramentului Mirului pentru 85 de copii și tineri ai parohiei „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni. Împreuna cu acești copii, cu nașii și familiile lor, întreaga comunitate a fost în sărbătoare întâmpinându-l pe Preasfințitul Petru Gherghel, Episcop de Iași, în curtea bisericii, după cum este tradiția, cu pâine și sare. Părintele paroh Petru Olariu i-a urat un călduros „Bun venit” în mijlocul hușenilor, după care Preasfințitul, însoțit de un număr mare de preoți invitați, au pășit spre intrarea în biserică sub un pod de flori format de candidații pentru Mir.
La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a recomandat Preasfințitului pe tinerii și copiii care s-au pregătit considerându-i vrednici sa primească darurile Duhului Sfânt. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul, după o scurtă verificare asupra pregătirii lor, i-a îndemnat și încurajat ca, asemenea florii soarelui pe care o ținea în mână, și acești copii și tineri să își îndrepte privirea neîncetat spre soarele adevărat, să aibă o trăire autentică a vieții creștine. La final, Preasfințitul a primit un cadou și un frumos buchet de flori din partea tinerilor miruiți ca semn de prețuire pentru păstorul Diecezei noastre.
Preasfințitul Petru Gherghel a mulțumit pentru cadou și pentru organizarea acestei frumoase sărbători în comunitatea noastră, invitând la o susținere reciprocă în rugăciune pentru slava lui Dumnezeu si mântuirea sufletelor. (Cipriana Bulai pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1987, Ultimul acces: 2020-09-25 07:21:25

»  Sărbătoarea hramului la Huși-Corni în ziua mamei cerești (2017-09-11)

 Închide 

Sărbătoarea hramului la Huși-Corni în ziua mamei cerești

[2017-09-11]
Hram la Huși-Corni
11.09.2017, Iași (Catholica) - Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cerești la 8 septembrie 2017, hramul bisericii din Huși-Corni, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, având ca invitat special pe pr. Paul Budău, decan de Iași, însoțit în procesiune către altar de un număr de aproximativ 20 de preoți.
Un mare număr de credincioși a venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, împreună cu părintele paroh Ieronim Enășoaie și părintele vicar Cătălin Rotăraș. Au cântat și s-au rugat sfintei Fecioare, purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinați de părintele nostru paroh Petrică Olariu și de credincioșii parohiei, având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate, aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă. La începutul solemnității, părintele decan, celebrantul principal, i-a invitat pe toți credincioșii prezenți să participe cu inima la această celebrare, dând cinstire Preacuratei.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Serafim Romila, care ne-a invitat la o redescoperire a vocației fiecăruia în cadrul familiei. Vocația Mariei a fost pregătită cu mult înainte de nașterea sa. Genealogia amintită în evanghelie scoate în evidență planul divin pregătit prin atât de multe generații, oameni nu toți sfinți, oameni ca și noi. Maria a fost prevestită de virtuțile femeilor Vechiului Testament: umilința din regretul Evei, tăcerea Rahelei, binecuvântarea Iaelei, înțelepciunea lui Ruth, curajul Iuditei și slujirea Estherei. Toate aceste femei sfinte, prezente în picturile bisericii noastre, pregătesc prin pedagogia divină caracterul preasfintei Fecioare, mama și educatoarea prin excelență a tuturor generațiilor ce se vor succeda în era creștină. În Maria găsim izvorul oricărei vocații, descoperind treptat vocația personală și misiunea tuturor copiilor creați de Dumnezeu și încredințați familiei. Slujirea părinților nu constă în a le asigura tot confortul, ci în a le oferi valorile educației creștine, descoperind planul divin al vieții lor. Astfel, speranța în viața veșnică conturează o responsabilitate în viața fiecăruia dintre ei.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezența părintelui decan, pentru cuvintele înălțătoare ale părintelui predicator, dar și pentru prezența tuturor preoților invitați care au mărit frumusețea sărbătorii. La invitația părintelui decan Paul Budău, ultimul salut l-am adresat Preacuratei prin rugăciunea „Îngerul Domnului”, implorând binecuvântarea finală asupra comunității. Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă Preacuratei, depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune și adresându-i cereri și mulțumiri. (Cipriana Bulai pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2415, Ultimul acces: 2020-09-25 07:21:25


Nr. vizualizări:7725
Data ultimei vizualizări:2020-09-25 07:21:26
Data actualizare:2015-08-28 13:47:23
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2012-03-27)
Laudat sa fie ISUS si MARIA! frumoasa Biserica catolica dar ce pacat ca nu o aratati si pe dinauntru ei, stiu ca avem ca vedea si noi cei din alte localitati. eu am fost botezata aici in Biserica, si mireasa am fost, cum am cam imbatranit si tare mie dor sa o mai vad chiar asa prin intermediul acesta.
va urez un PASTE ERICIT!
AURICA
@yahoo.com
Nr. Fotografii:8
Fotografi:Manoliu Ioan: 8

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-11-05
Contor: 235

Vedere din lateral
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 185

Vedere din față
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 107

Vedere din lateral
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 117

Vedere din spate
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 131

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 101

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 94

Vedere panoramică
Foto: Manoliu Ioan

Data: 2011-11-05
Contor: 106

Mănăstirea franciscană
Foto: Manoliu Ioan