Gaujani :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Găujani
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Găujani
Comună:Găujani
Județ:Giurgiu
Cod poștal:087090
Telefon :0723... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiagiurgiului.ro
www.primariaGaujani.ro
www.cjGiurgiu.ro
www.prefecturagiurGiu.ro
Preot:Remus Marius, Gaina Paul
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Detalii:Construită în jur de 1856.
Cod Monument:GR-II-m-B-14993
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii din localitatea giurgiuveană Găujani (2014-09-22)

 Închide 

Sfințirea bisericii din localitatea giurgiuveană Găujani

[2014-09-22]
La 21 septembrie 2014, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, biserica "Adormirea Maicii Domnului" și "Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului", din localitatea Găujani, a fost sfințită. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu acest prilej, credincioșii au putut trece prin Sfântul Altar, de asemenea, au putut aduce cinstire și unor fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.
După slujba de sfințire, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Puflea Radu Casian, pe seama Schitului Sf. Ier. Nicolae din mun. Giurgiu.
La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor prezenți sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică. „Urmarea lui Hristos”, a arătat Preasfinția Sa, înseamnă asumarea adevăratului destin al vieții noastre, destinul cel veșnic și nu doar vremelnicia acestei vieți atât de trecătoare, o urmare în suferință, în moarte și în Înviere, în umilință și în slavă. De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit și despre valoarea sufletului omenesc, ce este întipărirea vie a Sfintei Treimi și chipul lui Dumnezeu în om, darul lui Dumnezeu, creat să tindă spre slavă și îndumnezeire.
În continuare, Preasfinția Sa, apreciind activitatea pastoral - misionară, administrativ-gospodărească și social-filantropică desfășurată, a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui paroh Remuș Marius, iar părintelui Găină Paul, de la aceeași parohie, distincția de sachelar. Totodată, pentru implicarea deosebită în acest proces de restaurare și înfrumusețare a bisericii din Găujani, au primit diplome de vrednicie și cartea "Brâncovenești. Sfinții Martiri Brâncoveni. Culegere de studii", aparținând Prof.univ.dr. Radu Ștefan Vergatti, Pr. Cons.Puflea Nicușor, fiu al satului, Pr. Costel Geadău, fost paroh al bisericii din Găujani, Dl. Marcu Dumitru, primarul Comunei Găujani, Dl. Gheorghe Breazu, primarul com. Putineiu, Dl. Soare Marin, viceprimar al Comunei Găujani, Dl. Ing. Cosma Măroiu, Dl. Ing. Nicolae Deloiu, Dl. Ing. Ion Văcăroiu și Dl. Ing. Fănel Pețanca. Totodată, noului hirotonit, Diac. Puflea Radu Casian, ierarhul i-a oferit o Sfântă Scriptură.
Credicioșii prezenți la acest eveniment important din viața Parohiei Găujani au luat parte la o agapă frățească organizată cu prilejul sfințirii bisericii parohiale, iar spre folos duhovnicesc, au primit iconițe și ultimul număr al revistei eparhiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 979, Ultimul acces: 2019-06-15 11:58:59


Nr. vizualizări:1643
Data ultimei vizualizări:2019-06-14 16:04:43
Data actualizare:2015-02-09 07:49:34
Data încărcării:2006-05-31 19:34:53
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0