Dragomiresti :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Dragomirești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Dragomirești
Județ:Maramureș
Adresa:strada 1 Decembrie1918 nr. 83
Cod poștal:437140
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.dragomiresti-maramures.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Stil arhitectonic:Lemn
Știri despre biserică:

»  PS Vasile Bizău în mijlocul credincioșilor din localitatea natală (2018-06-27)

 Închide 

PS Vasile Bizău în mijlocul credincioșilor din localitatea natală

[2018-06-27]
Vizită pastorală
Ca în fiecare an, sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) a reunit în biserica greco-catolică din Dragomirești un mare număr de credincioși atât din localitate, cât și din parohiile învecinate. Întâmpinat de părintele paroh Vasile Hotico, părintele Vasile Codrea – protopop de Iza-Vișeu, de ceilalți preoți veniți la sărbătoare și de primarul localității, Vasile Țiplea, Preasfințitul Vasile și-a exprimat din nou bucuria de fi în mijlocul credincioșilor din localitatea natală pentru a se ruga împreună și a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate harurile revărsate asupra poporului Său. Anul acesta se împlinesc zece ani de când Preasfinția Sa participă ca Episcop la sărbătoarea parohiei din localitatea natală.

Într-o atmosferă de sărbătoare și profundă liniște sufletească a fost celebrată Sfânta Liturghie în fața bisericii parohiale, construită din lemn în stil maramureșean și care prin arhitectura proprie înnobilează această zonă a Maramureșului istoric. Preasfinția Sa i-a avut alături la sfântul altar pe părintele paroh Vasile Hotico, preoții protopopi Vasile Codrea și Vasile Iusco și numeroșii preoți din localitățile învecinate veniți la Dragomirești pentru a-l cinsti pe ocrotitorul acestei parohii, sfântul Ioan Botezătorul.
După citirea Sfintelor Evanghelii, a Duminici și a hramului, Preasfinția Sa a ținut un frumos cuvânt de învățătură prin care a subliniat importanța ascultării Cuvântului lui Dumnezeu, asemenea profeților și a sfântului Ioan Botezătorul. „Ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu îl face pe creștin să își înțeleagă mai bine rostul și menirea sa. Înțelegându-și menirea sa, omul aduce pe de-o parte laudă lui Dumnezeu și pe de altă parte va fi un om care iubește. Creștinul care iubește nu trebuie să uite de acest dat de credință: că viața este sacră, că este sfântă și că este un dar al lui Dumnezeu. Această sacralitate a vieții se vede din această întâlnire a vieții nenăscute, când Ioan îl întâlnește pe Isus abia conceput în sânul Preasfintei Fecioarei Maria. Când s-au întâlnit cele două, Elisabeta s-a bucurat și pruncul a tresăltat de bucurie în pântecele ei. Întâlnirea dintre Ioan Botezătorul și Isus, încă nenăscuți, arată sacralitatea vieții și semnul iubirii lui Dumnezeu.”
Dacă pornim de la această cinste pe care o avem, acea de creștin, se va oglindi și în afară noastră și în societatea în care trăim – atât de divizată -, această omenie și trăire în Cuvântul lui Dumnezeu. Un exemplu de omenie reiese din evanghelia duminicii, cea a sutașului roman. „Sutașul roman vine la Isus să îi ceară un favor pentru unul dintre soldații săi. Încrederea sutașului roman în Cuvântul lui Dumnezeu împreună cu iubirea lui sunt lăudate de Isus, de aceea îl dă exemplu celor prezenți. Doar credința fără de iubire devine fanatism, însă ea când este însoțită de iubire se transformă în sfințenie. Acest exemplu al omeniei sutașului roman face parte din mesajul pe care evanghelia duminicii ni-l transmite și nouă pentru ca în această lume în care trăim, cu toate provocările ei, să nu uităm de acest Cuvânt al lui Dumnezeu care își amintește de noi și care este binevoitor față de noi.”
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vasile Hotico a mulțumit PS Vasile pentru prezența anuală la sărbătoarea parohiei, preoților prezenți și tuturor credincioșilor veniți la sărbătoare. Vasile Țiplea, primarul localității, a mulțumit la rândul său Preasfinției Sale pentru prezența în localitatea Dragomirești, înmânându-i totodată și o diplomă din partea Academiei Române, în semn de înaltă prețuire și mulțumire pentru prezența Preasfinției Sale la inaugurarea Centrului de cercetări Teologico-Filozofice din Dragomirești din data de 14 aprilie 2018. După înconjurarea bisericii și ungerea cu ulei binecuvântat, credincioșii prezenți la sărbătoare au fost invitați la o agapă frățească oferită de credincioșii parohiei. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 781, Ultimul acces: 2020-05-26 18:31:24

»  PS Vasile în vizită la Dragomirești (2017-06-26)

 Închide 

PS Vasile în vizită la Dragomirești

[2017-06-26]
PS Vasile la Dragomirești
26.06.2017, Baia Mare (Catholica) - Ca în fiecare an, sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) a reunit la biserica greco-catolică din Dragomirești numeroși credincioși din localitate și împrejurimi. Sfânta Liturghie de la ora 11 a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile Bizău, fiu al locului, împreună cu părintele paroh Hotico Vasile, părinții protopopi Vasile Codrea și Iusco Vasile și alți 10 preoți invitați la sărbătoare.
În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Vasile a vorbit despre Sfânta Euharistie, pe care a numit-o „un izvor ce ne dă posibilitatea de a trăi în unire cu Isus, dar nu numai cu El, ci și cu semenii noștri… Toți creștini împărtășesc aceeași chemare: să propovăduiască, să spună, să vestească ceea ce ei trăiesc, să vorbească despre speranța din inima lor, să spună lucruri bune. Atunci când creștinii se întâlnesc, este bine să se vorbească de bine, este bine să spună lucrurile pozitive și frumoase, cele care îi unesc și nu cele care îi despart, pentru că ceea ce îi unește, îi zidește pe toți”. Pe de altă parte, noi, creștinii, primim de la Dumnezeu puterea de a lupta cu răul din noi, cu patima, cu gândurile rele și luptând cu ele, ne eliberăm: „Omul, când este liber, este fericit, pentru că libertatea este un mare dar al lui Dumnezeu”. Această libertate l-a caracterizat și pe Sf. Ioan Botezătorul, „care a avut curajul să îi spună chiar și regelui Irod că nu se cuvine să nu respecte legile căsătoriei. A avut această libertate interioară să ia poziție, să spună ceea ce se cuvine și ceea ce nu se cuvine, ceea ce este plăcut și ceea ce nu este plăcut lui Dumnezeu”, a afirmat Ierarhul.
La finalul celebrării, mulțumiri din partea părintelui paroh Hotico Vasile s-au îndreptat înspre toți cei prezenți la Dragomirești pentru a cinsti Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul parohiei de aici. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 982, Ultimul acces: 2020-05-26 18:31:24


Nr. vizualizări:3007
Data ultimei vizualizări:2020-05-26 18:31:24
Data actualizare:2015-04-30 06:13:08
Data încărcării:2006-05-25 19:45:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Wilhelm Scherz: 2, Micheller János: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-09-28
Contor: 67

Vedere de ansamblu
Foto: Micheller János

Data: 2007-10-17
Contor: 204

Vedere de ansamblu
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2007-10-17
Contor: 92

Vedere parțială
Foto: Wilhelm Scherz