Dodesti :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
0

Biserici

Biserica Ortodoxă
Dodești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Dodești
Comună:Dodești
Județ:Vaslui
Cod poștal:737576
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiahusilor.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Detalii:Construită în jur de 1836.
Știri despre biserică:

»  Sfințire de biserică în parohia Dodești, Prot. Huși (2012-08-29)

 Închide 

Sfințire de biserică în parohia Dodești, Prot. Huși

[2012-08-29]
Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a sfințit duminică, 26 august, Biserica 'Adormirea Maicii Domnului' din parohia Dodești, Protopopiatul Huși, după cum ne informează Ziarul Lumina. Sfântul lăcaș a fost ridicat începând cu anul 2006 de pr. paroh Claudiu-Dan Cerbu, ajutat de autoritățile locale și de credincioși.
În parohia Dodești, Protopopiatul Huși, a avut loc duminică, 26 august, sfințirea Bisericii 'Adormirea Maicii Domnului'. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Corneliu, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși din Dodești și din satele învecinate. Pe un podium special amenajat a fost oficiată apoi Sfânta Liturghie, timp în care cei prezenți au trecut prin sfântul altar, pentru a se închina sfintei mese.
'În cuvântul de învățătură, PS Corneliu a arătat importanța construirii unui sfânt lăcaș pentru comunitate, dar mai ales pentru cei care au contribuit prin muncă și bani, mai ales că numele ctitorilor rămân înscrise pentru veșnicie în cartea bisericii. Astfel, PS Corneliu a asemănat ctitorii cu tânărul din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, arătând astfel o cale de a dobândi sfințenia', a relatat pr. Marius Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huși.
La final, PS Corneliu a oferit Diploma de ctitor domnului Victor Popa, primarul comunei Dodești, apreciind eforturile depuse de pr. paroh Claudiu Cerbu la ridicarea bisericii. Biserica 'Adormirea Maicii Domnului' a fost zidită în anul 1802 de către sătenii din Dodești. Din cauza intemperiilor, sfântul lăcaș a devenit impropriu pentru săvârșirea Sfintei Liturghii. Astfel, pe 16 august 2006, la inițiativa unor locuitori, în frunte cu preotul paroh Claudiu-Dan Cerbu s-a început zidirea noii biserici, împrejurul celei vechi. Până la data sfințirii, cu sprijinul enoriașilor și al primarului Victor Popa, au fost executate lucrări de construcție, biserica fiind înzestrată cu pictură (în sfântul altar), catapeteasmă și sistem de încălzire. În același timp, cu fonduri de la Centrul eparhial Huși și de la enoriași, a fost construită o nouă clopotniță, la intrarea în curtea bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1196, Ultimul acces: 2020-02-23 06:11:44


Nr. vizualizări:1372
Data ultimei vizualizări:2020-02-23 06:11:44
Data actualizare:2015-08-24 15:56:47
Data încărcării:2006-05-25 18:31:17
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-09-09
Contor: 29

Vedere din lateral
Foto: Basilica.ro