Bucuresti :: Biserica Acoperamantul Maicii Domnului Titan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Acoperământul Maicii Domnului Titan
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Prisaca Dornei, nr 2-4, langa Policlinica Universitara Titan
Cod poștal:030443
Persoană de contact :Dan Gheorghe Somnea, webmasterul siteului
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @free.fr @yahoo.com
Adresa web Biserica:amdtitan.blogspot.ro
protectionviergesain.wix.com/holyvirginprotection
Adrese utile:www.protoieria3.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Mihai Stavara, Gheorghiță Stavăr
Hram:Acoperământul Maicii Domnului, Sf. doctori far' de arginti Cozma și Damian
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Piatra de temelie a actualei cladiri a bisericii a fost pusa pe data de 29 august 2002.
The foundation stone of the present church building was laid on 29-th August, 2002.
Știri despre biserică:

»  Icoana „Iordănița” adusă spre închinare în cartierul Titan din Capitală (2017-03-07)

 Închide 

Icoana „Iordănița” adusă spre închinare în cartierul Titan din Capitală

[2017-03-07]
de Andrei Pau

În această dimineață, Icoana Maicii Domnului Iordănița de la Ierusalim a fost așezată spre închinare credincioșilor la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din cartierul bucureștean Titan.
Icoana a fost întâmpinată marți, 7 martie 2017, de un sobor de preoți. În continuare, a fost oficiat Acatistul Bunei Vestiri, informează Radio Trinitas.
La finalul slujbei, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara Sfântă, a prezentat credincioșilor istoria icoanei.
În anul 1967 a început un război, cunoscut în istorie ca războiul de 6 zile, între Israel și o coaliție a țărilor arabe vecine, din care făcea parte și Iordania. Valea Iordanului, unde se află și schitul românesc, a fost grav afectată, acolo având loc operațiuni militare. În fuga lor din fața bombelor, părinții călugări au salvat anumite odoare sfinte, printre care și această icoană, a explicat părintele Teofil.
La rândul său, părintele Florin Busuioc, protopopul Protopopiatului Sector 3 Capitală, a evidențiat că prezența icoanei Iordănița a Maicii Domnului este o binecuvântare și un moment de bucurie.
***
Icoana Maicii Domnului Iordănița va rămâne pe parcursul zilei de astăzi la biserica din Titan. În data de 8 martie aceasta va fi dusă spre închinare la Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei, Protoieria Sector 6 din Capitală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2790, Ultimul acces: 2019-11-20 12:47:41

»  Icoana Maicii Domnului „Iordănița” va fi adusă în cartierul Titan din Capitală (2017-03-06)

 Închide 

Icoana Maicii Domnului „Iordănița” va fi adusă în cartierul Titan din Capitală

[2017-03-06]
de Sorin Ionițe

Icoana Maicii Domnului Iordănița va fi adusă și așezată spre închinare mâine, 7 martie 2017, în Biserica Parohiei Acoperământul Maicii Domnului – Titan, din Capitală.
Iordănița va rămâne în Titan doar mâine, urmând ca joi să fie dusă în Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei, Protoieria Sector 6 din Capitală, informează Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
***
Icoana Iordănița de la Așezământul Românesc de la Iordan, a fost adusă miercuri, 1 martie, la Parohia Icoanei, din București, cu prilejului organizării celei de-a zecea ediții a procesiunii Icoana – fereastră către Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2778, Ultimul acces: 2019-11-20 12:47:41

»  Liturghie arhierească la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Titan (2015-11-01)

 Închide 

Liturghie arhierească la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Titan

[2015-11-01]
În Duminica a XXII-a după Rusalii, 01 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Titan, Protopopiatul Sector 3 Capitală. Din soborul de preoți și diaconi a făcut parte și Părintele Florin Busuioc, protoiereul Protopopiatului Sector 3.
În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre înțelesurile Pildei Bogatului nemilostiv, arătând c㠄Evanghelia de astăzi ne atenționează pe toți și ne aduce aminte că nimeni din cei care nu au avut milă în această viață nu vor afla milă. De aceea, situația prezentată în Evanghelia de astăzi trebuie să fie totdeauna în atenția fiilor Bisericii. Omul care trăia în slavă multă arată că Dumnezeu se milostivește spre toți, dar nu toți răspund milostivirii Lui. Acest om care avea de toate putea să ofere cu ușurință unui om sărac sau chiar mai multora din masa lui îmbelșugată. Însă, Evanghelia ni-l prezintă ca pe un om deosebit de rău deoarece din masa lui s-ar fi putut bucura și alții”.
Preasfinția Sa a mai arătat că din Evanghelia de astăzi putem desprinde mai multe învățături duhovnicești: „În primul rând, Evanghelia ne vorbește despre viața de dincolo. Dacă în viața aceasta unii oameni au primit cele bune ale lor, adică mai mult decât alții, însă nu au știut cum să rânduiască aceste bunătăți pe care le-au primit, aceștia nu vor avea parte dincolo de bucuria Stăpânului. În al doilea rând, mai învățăm că sărăcia lui Lazăr, faptul că el a fost atât de lipsit de cele trebuincioase din viața aceasta și mai ales faptul că el s-a mulțumit cu această stare umilă în care se afla, i-a adus răsplată și bucurie veșnică. Sărăcia în sine nu este o virtute, așa după cum nici bogăția nu este o piedică în calea dobândirii Împărăției cerurilor”.
„În ceea ce privește încercările prin care trec oamenii, așa cum se întâmplă în aceste zile și cu comunitatea noastră, îndemnul Bisericii este de a fi solidari cu cei care suferă, cu cei bolnavi, pe care i-am putea ajuta cu o vizită la spital sau prin donare de sânge. Am putea ajuta familiile îndoliate dacă le cunoaștem, am putea ajuta cu rugăciunea și mai ales cu sfatul pe tinerii pe care îi avem în preajmă. Avem această datorie de a nu rămâne insensibili la suferința altora”, a mai spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.
Pe lângă hramul închinat Maicii Domnului, biserica Parohiei Acoperământul Maicii Domnului - Titan îi mai are ca ocrotitori pe Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian și pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4364, Ultimul acces: 2019-11-21 19:54:57

»  Întrunirea preoților slujitori în spitalele Capitalei (2012-10-18)

 Închide 

Întrunirea preoților slujitori în spitalele Capitalei

[2012-10-18]
Preoții de caritate din spitalele bucureștene se vor întâlni vinerea aceasta, la 19 octombrie 2012, în cadrul celei de-a XXIV-a sesiuni a Cercului pastoral „Comunicare și comuniune”. Întâlnirea cu tema „Conlucrarea dintre preotul de caritate și preotul de parohie în tămăduirea celor aflați în neputinț㔠se va desfășura la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” – Titan, potrivit TRINITAS TV.
Conferința va fi precedată de Sfânta Liturghie și de Taina Sfântului Maslu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7686, Ultimul acces: 2019-11-20 12:47:41


Nr. vizualizări:11590
Data ultimei vizualizări:2019-11-20 12:47:41
Data actualizare:2018-06-11 11:48:25
Data încărcării:2006-12-31 11:37:40
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2010-05-04)
Imi trebuie contul bancar si banca institutiei dvs.pentru a vira 2% din impozitul anual pe venit.
@petrom.com
Nr. Fotografii:5
Fotografi:Constantin Banciu: 4, Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 113

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2012-10-25
Contor: 131

Vedere din față
Foto: Basilica.ro

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 31

Fațada
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 25

Pictură
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 52

Cupola turlei
Foto: Constantin Banciu