Manastirea Dumbrava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Manastirea Dumbrava
Dumbrava
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Dumbrava
Comună:Unirea
Județ:Alba
Cod poștal:517788
Persoană de contact :stareta monahia Mina Cerceș
Telefon :0258... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.Reintregirea.ro, www.primariaunireaalba.ro, www.cjAlba.ro, ab.prefectura.mai.gov.ro
Preot:arhimandrit Vasile Crisan
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Manastirea "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie - Izvoratorul de mir" este asezata la intrarea in localitatea Dumbrava, jud. Alba. Accesul se face de la drumul european E81 intre Alba Iulia-Cluj Napoca. Manastirea este numita de catre localnici si "manastirea fotbalistilor" deoarece fotbalistii nationalei antrenati de Anghel Iordanescu au facut importante donatii pentru ridicarea sfantului lacas. Piatra de temelie a fost pusa la 26 oct. 1996 de catre I. P. S. Andrei al Alba-Iuliei la initiativa preotului paroh Crisan Teodor, actualmente arhimandritul Vasile, pe locul unde in anul 1703 a fost martirizat preotul Ioan, luptator impotriva uniatiei, ars de viu intr-o capita de fan. Manastirea este in forma de cetate, cu clopotnita la intrare si biserica in centru. Biserica pastreaza stilul romanesc traditional. Pictura bisericii este realizata de sotii Crisan in anul 2000 in stil bizantin. In biserica se gaseste o icoana a Maicii Domnului, gasita sub tencuiala bisericii din satul Dumbrava, ascunsa de credinciosi din cauza prigoanei religioase din trecut.
In cadrul manastirii functioneaza Casa de copii "Sf. Veronica" in care traiesc 30 de copii cu varsta intre 3 luni si 16 ani si care au asigurate toate conditiile de trai decent.
Aici mai functioneaza si o Casa de batrani "SF. Maria" unde un numar de 20 de femei in varsta si fara nici un ajutor sunt ingrijite de catre maici, facandu-le astfel vietile mai fericite si linistite.
(Text preluat dupa pliantul de prezentare a manastirii. )
Alte informații:Manastire de maici.
Acces: Rutier: DN1 (E15A) Aiud, spre nord – Unirea (10, 5 km) – dupa 4, 5 km, ramificație la stânga, spre Dumbrava (3 km) . CF: Unirea
Nr. vizualizări:87335
Data ultimei vizualizări:2024-04-23 06:30:55
Data ultimei actualizări:2021-05-12 10:51:48
Data încărcării pe sit:2005-09-15 08:17:58
Nr. Mesaje:8
Rugăminte:
(2017-04-18)
Buna ziua ! Am dori sa venim luna aceasta in data de 20 sa aducem cate un pachetel pentru copilasii de acolo (fructe, dulciuri) . Am fi recunoscatori daca ne spuneti cati copilasi sunt acolo.. Multumim frumos , Doamne ajuta !
@gmail.com
Rugăminte:
(2014-12-18)
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o persoana care locuieste in cadrul Manastirii Dumbrava si pe care de aproximativ 6 luni de zile nu reusesc sa o mai contactez. Din aceasta cauza imi fac griji daca doamna este inca sanatoasa. Numele ei este Suciu Maria. As aprecia daca a-ti putea sa imi lasati un numar de telefon al manastirii sau poate sa o contactati dumneavoastra sa vedeti daca Doamna Suciu este inca in viata. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Cu stima,
Daniel
@yahoo.com
Intenție:
(2012-03-27)
Doresc sa daruiesc niste hainite vechi, dar in stare buna, copiilor si batranilor din Centrele pe care le are Manastirea dvs. Se primeste o astfel de donatie? In caz afirmativ, Va rog sa imi raspundeti si cand ar fi bine sa vin.
Doamne ajuta!
@yahoo.com
Mulțumiri:
(2011-10-29)
Doamne ajuta, astazi este o zi speciala pentru obstea acestui asezamant, de aceea vreau sa va transmit multa sanatate, putere de munca si intarirea in credinta pentru a putea realiza tot ceea ce v-ati propus. la multi ani de asemenea si pentru maicuta Dumitra, ii multumim pentru bunatatea cu care ne-a tratat cand am ajuns la dvs-tra. Sfantul Dimitrie sa ocroteasca in continuare aceasta manastire, sa va bucurati alaturi de cei pe care ii ajutati, le stati alaturi moral si material. Pentru tot binele pe care il faceti Dumnezeu sa va rasplateasca cu milostivirea lui la judecata de apoi. Va multumim tuturor pentru ospitalitatea cu care ne-ati tratat. Cu respect, florina, Florin, Alexia si Andrei- Pitesti-Arges.
@yahoo.com
Ofertă:
(2011-09-12)
Buna ziua, ma numesc Heghes Mara Sorina, locuiesc in Turda; as dori sa donez hainite si incaltari ramase mici, de la fetita mea Carina; sunt intr-o stare foarte buna; varsta potrivita de la cateva luni la patru ani; va rog sa imi raspundeti daca demersul meu este acceptat si cand as putea veni la Dumneavoastra pentru aceasta. Va multumesc, Doamne ajuta !
@yahoo.com
Întrebare:
(2011-01-02)
Sarbatori Fericite la Multi ani 2011 cu bucurii.
A-si dori sa stiu sub ce forma primiti in ingrijire o batrina care nu are pe nimeni este sanatoasa si are o pensie de 7500. Mentionez ca are 85 de ani
Va multumesc pt rabdare!
@yahoo.com
Apel:
(2010-06-02)
Ma numesc Adriana S si am un var primar, Alexandru Mihai, care trece printro grea incercare. in urma unui accident de masina a suferit mai multe interventii chirurgicale. Astazi 03.06.2010 o sa mai aiba o interventie chirurgicala, sar putea ca in acest moment sa fie dus in sala de operatie, medicii ne spun ca sar putea sa-i fie amputat piciorul. Trimit acest mesaj in speranta ca dumnezeu va face o minune pentru el. Dumnezeu a facut o minune acum 2 luni de zile cand a avut loc accidentul si i-a mai dat zile de trai pt. ca medicii nu-i mai dadaeau nici o sansa. Si-a pierdut atunci un rinichi, a avut ficatul distrus si acesta a inceput sa se vindece, dar acum problema cea mai grava este piciorul. Medicii au facut tot ce sa putut sa-l tina in viata acum nadejdea este in Cel de Sus. Sa ne rugam pentru sanatatea lui MIHAI ALEXANDRU!
@yahoo.com
Apel:
(2009-10-10)
Caut pe Uram Teodor din Turda.

Nicolae Lakatos, Turda str. Panselutelor n.r 4
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-06-10
Contor: 1496

Vedere de ansamblu
Foto: Emil Șerban