Cojesti :: Biserica Nasterea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului
Cojești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Cojești
Comună:Belciugatele
Județ:Călărași
Cod poștal:917012
Persoană de contact :pr. Preda Daniel
Telefon :0762... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.belciugatele.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Daniel Preda
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Detalii:Biserica monument istoric, construita de Boierul Vacarescu si sfintita in anul 1752, are ca al doilea ctitor pe Boierul T. D Cretulescu, care in anul 1911 a resfintit lacasul si l-a impodobit cu deosebita pictura realizata de renumitul Stelian de Masca din Ploiesti (semnata la proscomidiar 1910) , pictura care dateaza si-n zilele noastre si care necesita restaurare. Renumitul pictor-restaurator Ion Grigorescu a realizat proiectul de restaurare inca din 2004, dar autoritatile au considerat ca nu este o urgenta in a ne acorda asistenta necesara si aprobarile lor, cu atat mai mult cu cat nu. . .
Cod Monument:CL-II-m-B-14682
Nr. vizualizări:9059
Data ultimei vizualizări:2022-07-02 16:59:51
Data ultimei actualizări:2018-01-16 09:40:08
Data încărcării pe sit:2006-05-22 06:18:52
Nr. Mesaje:2
Apreciere:
(2011-12-09)
Noi il cunoastem pe parintele Preda Daniel Ionel din anul 1998 din perioada in care era student la Facultatea de Teologie. Lacasul de cult din Cojesti este monument istoric iar sentimentele pe care le transmit slujbele sunt intr-adevar unice. Parintele a reusit sa stranga in jurul dansului credinciosi care l-au ajutat la infrumusetarea lacasului. Dumnezeu sa-i dea putere parintelui sa continue misiunea preoteasca in parohie, sa ramana un bun liturghisitor si duhovnic asa cum este in prezent.
@yahoo.com
Apreciere:
(2011-09-19)
Preotul Daniel este un om minunat, inzestrat cu mult har. Noi mergem frecvent la aceasta biserica si simtim linistea si pacea pe care o pot da slujbele infaptuite de acest parinte. In decurs de un an, de cand a primit Parohia, parintele Daniel impreuna cu putinii credinciosi, care i s-au alaturat, au transformat vechea si trista bisericuta, intr-un lacas frumos zugravit, inconjurat de flori si foarte curat. Cu mila Domnului a fost adus si Troparul Sfintei Parascheva, care astazi poate fi atins de fiecare credincios si face nenumarate minuni. Dumnezeu sa-i dea putere parintelui Daniel, ca sa infaptuiasca toate lucrarile necesare bisericii, iar credinciosii sa-si gaseasca linistea si alinarea in acest frumos loc.
Alina G.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-03-22
Contor: 236

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar