Simleu Silvaniei :: Biserica Intrarea Maicii Domnului in Biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Intrarea Maicii Domnului în Biserica
Șimleu Silvaniei
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Șimleu Silvaniei
Județ:Sălaj
Adresa:piața Iuliu Maniu nr. 8
Cod poștal:455300
Telefon :0260... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro, www.simleuSilvaniei.ro, www.cjSJ.ro, www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Vasile Boșca, Ioan Pădurean
Hram:Intrarea Maicii Domnului în Biserică
Detalii:Construită în jur de 1868.
Știri despre biserică:

»  A treia zi de Paști la biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Șimleu Silvaniei (2019-04-30)

 Închide 

A treia zi de Paști la biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Șimleu Silvaniei

[2019-04-30]
de Iulian Dumitrașcu

Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu a vizitat credincioșii din orașul Șimleu Silvaniei.
Cu această ocazie, Episcopul Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”.
Sub coordonarea părintelui paroh Vasile Boșca, Parohia desfășoară o impresionantă activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei.
În anul 2015, în imediata vecinătate a lăcașului de cult a fost inaugurat noul Centru Social Multifuncțional „Filantropia”, construit prin accesarea fondurilor europene, centru care a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.
În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui Centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare și dotată cu mobilier specific pentru activitățile de pregătire și servire a mesei calde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 531, Ultimul acces: 2020-08-12 12:55:40

»  Comuniune liturgică la Șimleu Silvaniei (2017-04-18)

 Închide 

Comuniune liturgică la Șimleu Silvaniei

[2017-04-18]
de Iulian Dumitrascu

Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, PS Petroniu a făcut un popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit în 18 aprilie 2017 Sfânta Liturghie în biserica Intrarea în biserică a Maicii Domnului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Diacon Ionică Torcoș.
Sub coordonarea părintelui, parohia desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei.
În urmă cu un an, în imediata vecinătate a bisericii a fost inaugurat noul Centru Social Multifuncțional Filantropia, construit prin accesarea fondurilor europene, centru care a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.
În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui Centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare și dotată cu mobilier specific pentru activitățile de pregătire și servire a mesei calde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 902, Ultimul acces: 2020-08-12 12:55:40

»  Duminica a 26-a după Rusalii: PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Șimleu Silvaniei (2016-11-20)

 Închide 

Duminica a 26-a după Rusalii: PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Șimleu Silvaniei

[2016-11-20]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat duminică, 20 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului din Șimleu Silvaniei, notează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.
Din sobor a făcut parte: părintele Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, părintele Vasile Boșca, parohul bisericii, precum și alți preoți din protopopiat.
În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe seama Parohiei Voivodeni, din Protopopiatul Zalău, pe diaconul Dumitru-Teodor Fiț. De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ciprian-Vasile Sabou, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Bocșița, din Protopopiatul Zalău.
La final, Preasfinția Sa a oferit diplome de apreciere membrilor Consiliului Parohial și tuturor persoanelor care s-au evidențiat în mod special pe parcursul efectuării lucrărilor la locașul de cult și la Complexul social al parohiei.
Sub coordonarea părintelui paroh Vasile Boșca, parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei.
În urmă cu un an, în imediata vecinătate a bisericii a fost inaugurat noul Centru Social Multifuncțional Filantropia, construit prin accesarea fondurilor europene. Centrul a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Astfel, se încearcă crearea unui mediu adecvat pentru activități de învățare, consiliere educațională, recreere, socializare și odihnă, oferindu-se totodată sprijin în efectuarea temelor și asimilarea tehnicilor de învățare cognitivă, precum și servicii de evaluare și consiliere socială și psihologică pentru copil și familie.
În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare și dotată cu mobilier specific pentru activitățile de pregătire și servire a mesei calde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1170, Ultimul acces: 2020-08-12 12:55:40

»  Liturghie Arhierească la Șimleu Silvaniei (2016-05-03)

 Închide 

Liturghie Arhierească la Șimleu Silvaniei

[2016-05-03]
de Gratian Moldovan

A-treia-zi-de-Pasti-la-Simleu-Silvaniei-20
Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a făcut un popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pastoral-misionară și în special pentru cea social-filantropică, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a conferit părintelui paroh Vasile Boșca cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului, Crucea sălăjană.
„În urmă cu un an, în imediata vecinătate a bisericii a fost inaugurat noul Centrul Social Multifuncțional „Filantropia”, construit prin accesarea fondurilor europene, centru care a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. În prezent, aici beneficiază de servicii un număr de 87 de copii și tineri care își pregătesc lecțiile pentru școală, iar cei din clasele terminale primesc meditații gratuite în vederea susținerii Bacalaureatului. Copiii provin din familii aflate în risc social, copii ai căror părinți prezintă probleme grave de sănătate sau sunt plecați la muncă, în afara granițelor țării, copii proveniți din cadrul familiilor monoparentale sau care prezintă risc de abandon școlar”, au subliniat reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.
Centrul social de zi pentru copii oferă mai multe activități și intervenții specializate și individualizate. Astfel, se încearcă crearea unui mediu adecvat pentru activități de învățare, consiliere educațională, recreere, socializare și odihnă, se oferă sprijin în efectuarea temelor și asimilarea tehnicilor de învățare cognitivă, precum și servicii de evaluare și consiliere socială și psihologică pentru copil și familie.
În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui Centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri.Astfel, cantina a fost dotată cu mobilier specific pentru activitățile de pregătire și servire a mesei calde (mese, scaune, dulapuri de depozitare, rafturi, etc.) și echipamente electrice și electro-casnice adecvate pentru pregătirea mesei, stocarea alimentelor și curățenie.
În prezent, în activitățile desfășurate în cadrul Centrului Social Multifuncțional sunt implicați un număr de 18 voluntari, sub coordonarea doamnei profesor Camelia Pop, pe lângă aceștia parohia având și un număr de zece angajați.
***
Sub coordonarea părintelui paroh Vasile Boșca, Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei. Părintele Vasile Boșca a întreprins chiar o activitate de pionierat în acest sens, acțiunile social-filantropice ale parohiei debutând încă din anul 1992. Astfel, în perioada respectivă, Parohia Intrarea Maicii Domnului în biserică, cu sprijinul Parohiei romano-catolice „Sf. Lutgeri” din orașul Helmstedt, Germania, distribuia diferite ajutoare colectate în Germania. În anul 1994, în colaborare cu aceeași parohie, s-au început lucrările de construire a unui impresionant centru social, care, în prezent, adăpostește casa parohială, săli de cursuri, camere de internat pentru elevii cu posibilități limitate de a face naveta la școală, un muzeu, o capelă, un cabinet de stomatologie, sală de ședințe, precum și sediul Protopopiatului Șimleu Silvaniei. La construcția acestui edificiu a contribuit personal preotul Parohiei romano-catolice Sf. Lutgeri, părintele Alferd Merten, cu suma de 44.000 de mărci. În perioada următoare inaugurării clădirii, aici au fost cazați elevi din Republica Moldova, veniți la Șimleu Silvaniei pentru finalizarea cursurilor liceale. De asemenea, aici funcționau cabinete medicale, desfășurându-se și cursuri de limba germană, de pictură, de muzică, iconografie pe sticlă și chiar și cursuri de cântăreți bisericești.(Biroul de Presă al Eparhei).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1254, Ultimul acces: 2020-08-12 12:55:40

»  Bucurie duhovnicească la parohia 'Intrarea în Biserică a Maicii Domnului' din Șimleu Silvaniei (2011-04-27)

 Închide 

Bucurie duhovnicească la parohia 'Intrarea în Biserică a Maicii Domnului' din Șimleu Silvaniei

[2011-04-27]
În a treia zi de prăznuire a Sfintelor Paști, marți, 26 aprilie 2011, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Intrarea Maicii Domnului în biseric㔠din orașul de la poalele Măgurii, Șimleu Silvaniei, după cum ne informează episcopiasalajului.ro.
Chiriarhul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie Arhiereasă, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preacucernicul Părinte Vasile Rus, Vicar Eparhial al Episcopiei Sălajului, din sobor făcând parte și Preacucernicul Părinte Ștefan Lucaciu, protopopul Zalăului și Preacucernicul Părinte Dan Dregan, protopopul Jiboului, alături de preoții de la parohiile din Șimleu Silvaniei, precum și alți preoți invitați să participe la înălțătorul eveniment.
La slujbă, pe lângă membrii comunității parohiale, au fost prezenți și credincioși ai parohiilor din oraș, alături de binefăcători și donatori ai parohiei șimleuane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2057, Ultimul acces: 2020-08-12 12:55:40


Nr. vizualizări:2153
Data ultimei vizualizări:2020-08-12 12:55:41
Data actualizare:2006-10-27 07:58:03
Data încărcării:2006-10-27 07:58:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:9
Fotografi:Alexandru Losonczy: 9

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 109

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-07-31
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 29

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Vedere parțială
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 43

Vedere parțială
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 28

Turnul
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-07-31
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 17

Turnul
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 30

Ușă
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 45

Pictură exterioară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-08-06
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 40

Troiță
Foto: Alexandru Losonczy