Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Cernu :: Biserica Adormirea Maicii Domnului
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Cernu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cernu
Comună:Poduri
Județ:Bacău
Cod poștal:607467
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro
www.epr.ro
www.primariaPoduri.ro
www.csjBacau.ro
www.prefecturaBacau.ro
Preot:Andronache Irinel Florentin
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Detalii:Între 1803-1805 a fost adusă o biserică, de lemn de la Orășa. Actuala biserică a fost reconstruită între anii 1952-1956, preot fiind Teodoriu Nicolae. O altă reparație a fost făcută între anii 2005-2006, preot fiind Andronache Irinel. Biserica este făcută din lemn de stejar, pe soclu de piatră și acoperită cu tablă zincată.
Biserica are formă de cruce și este tencuită la exterior în praf de piatră. Interiorul este spoit în ulei, în două culori, având câteva tablouri religioase pictate în ulei. Biserica are două turle construite de la început, iar catapeteasma este din lemn de tei, scluptată de către Gheorghe Croitoru, odată cu biserica între 1952-1956, fără a avea o valoare artistică deosebită.
Știri despre biserică:

»  În anul omagial 2019 Parohia Cernu și-a sărbătorit fiii satului (2019-08-12)

 Închide 

În anul omagial 2019 Parohia Cernu și-a sărbătorit fiii satului

[2019-08-12]
de Mihail Mere-Albe

Parohia băcăuană Cernu și-a sărbătorit duminică fiii satului, în contextul Anului omagial al satului românesc dedicat preoților, învățătorilor și primarilor gospodari. Sărbătoarea intitulată ,,Ziua fiilor satului” s-a aflat la a III-a ediție.
Evenimentul a avut loc la așezământul social-filantropic ,,Sfântul Nectarie de la Eghina” și ,,Sfânta Parascheva” din cadrul parohiei.
Asemenea șezătorilor de altă dată, optzeci de credincioși ai parohiei Cernu au participat la întâlnire alături de copiii și nepoții lor veniți în concediu în satul natal.
A fost prezent și o parte din corpul didactic al școlii din sat cu ajutorul căruia va fi implementat un proiect after school.
„În data de 28 august 2019 va avea loc lansarea oficială a acestui proiect prin care copiii satului Cernu vor fi ajutați de profesori și învățători să-și rezolve temele într-un spațiu special amenajat în cadrul așezământului social-filantropic al parohiei”, a declarat părintele paroh Codrin Laslău pentru Agenția de știri Basilica.
În cadrul întâlnirii, participanții au vizionat fotografii și videoclipuri din viața comunității parohiale, și au trasat obiectivele viitoarelor proiecte.
Totodată au fost dezbătute probleme actuale cu care se confruntă societatea contemporană.
Din inițiativa părintelui paroh Codrin Laslău, sărbătoarea comunității parohiale este organizată din 2017 înainte de praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, hramul bisericii Parohiei Cernu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5, Ultimul acces: 2019-08-24 23:13:17


Nr. vizualizări:1502
Data ultimei vizualizări:2019-08-24 23:13:17
Data actualizare:2017-09-26 13:50:53
Data încărcării:2006-05-17 16:05:18
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0