Ion Corvin :: Manastirea Pestera Sf. Ap. Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei
Ion Corvin
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Ion Corvin
Comună:Ion Corvin
Județ:Constanța
Cod poștal:907150
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatomisului.ro, www.primariaIonCorvin.ro, www.cjC.ro, ct.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Ap. Andrei
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Manastire de calugari cu viata de obste. Mănăstirea este situată în pădurea de lângă localitatea Ion Corvin, jud. Constanta, pe DN 3 la 77 km de Constanta, 20 km. de Ostrov.
Manastirea este construita langa pestera unde Sfantul Andrei, cel dintai chemat la apostolie, fratele Sfantului Apostol Petru, a propovaduit credinta lui Isus Hristos in cetatile dobrogene. Dupa o veche traditie pastrata in analele bisericesti, dar si de catre locuiotorii Dobrogei, Sfantul Apoatol Andrei, sosind in Scythia Minor, Dobrogea de astazi, s-a oprit in satul Cuzgun, astazi Ioan Corvin. La marginea comunei este o padure batrana, care adaposteste doua pesteri ce au servit Sfantului Andrei si celor dimpreuna cu el drept loc de inchinare si odihna. Aceste pesteri au fost folosite ca lacase de cult pentru primii crestini ai Dobrogei convertiti la credinta crestina in Isus Hristos de catre Apostplul Andrei. Dupa calatoria misionara in Scythia Minor, Sfantul Andrei a ajuns in orasul Patra, unde avea sa moara ca martir, fiind rastignit pe o cruce in forma literei X cu capul in jos.
Aici, Sf. Andrei a botezat și a creștinat pe strămoșii noștri, a hirotonisit preoți, acesta fiind primul lăcaș de cult de pe teritoriul țării noastre și poarta de pătrundere a creștinismului în România.
În anul 1920 pestera a fost descoperita de avocatul Jan Dinu din localitatea Adamclisi, aflata in apropiere, si a început amenajarea ei. Greutatile celui de-al doilea razboi momdial au facut ca pestera sa fie data uitarii, abia în 1944 a fost reamenajata si sfințită, de atunci oficiindu-se slujbe. Perioada comunista a facut ca pestera sa treaca iar in uitare, dar in anul 1990 se infiinteaza aici un schit de calugari, incep lucrarile de amenajare, se ridica turla de deasupra pesterii si se construieste un corp de chilii. In anul 2001 se definitiveaza lucrarile bisericii mari, iar pictura interioara se termina in 2006
Alte informații:Text luat din ghidul manastirii cu unele completari.
Nr. vizualizări:57024
Data ultimei vizualizări:2024-03-29 06:15:33
Data ultimei actualizări:2016-09-09 13:50:32
Data încărcării pe sit:2006-03-19 04:03:51
Nr. Mesaje:1
Observatie:
(2009-07-30)
Daca ati fi stiut putina ortodoxie si ati fi fost putin smeriti ,ati fi lasat icoana cu martiriul Sf Ap Andrei, asa cum v-am predato, adica cu capul in jos. Acesta este martiriul Sf Andrei exact din Patras.
Dar intodeauna Romani au fost reticienti la lucrurile noi si bune.
Sfantul sa va ocroteasca de toate relele!
Joachim ex staret al M-rii Sf Ap Andrei.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!


Setul de Fotografii 1
Setul de Fotografii 2
Data: 2014-06-27
Contor: 193

Intrarea în peșteră
Foto: Bogdan Apostoaia