Ion Corvin :: Manastirea Pestera Sf. Ap. Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei
Ion Corvin
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Ion Corvin
Comună:Ion Corvin
Județ:Constanța
Cod poștal:907150
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatomisului.ro, www.primariaIonCorvin.ro, www.cjC.ro, www.prefectura-CT.ro
Hram:Sf. Ap. Andrei
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Manastire de calugari cu viata de obste. Mănăstirea este situată în pădurea de lângă localitatea Ion Corvin, jud. Constanta, pe DN 3 la 77 km de Constanta, 20 km. de Ostrov.
Manastirea este construita langa pestera unde Sfantul Andrei, cel dintai chemat la apostolie, fratele Sfantului Apostol Petru, a propovaduit credinta lui Isus Hristos in cetatile dobrogene. Dupa o veche traditie pastrata in analele bisericesti, dar si de catre locuiotorii Dobrogei, Sfantul Apoatol Andrei, sosind in Scythia Minor, Dobrogea de astazi, s-a oprit in satul Cuzgun, astazi Ioan Corvin. La marginea comunei este o padure batrana, care adaposteste doua pesteri ce au servit Sfantului Andrei si celor dimpreuna cu el drept loc de inchinare si odihna. Aceste pesteri au fost folosite ca lacase de cult pentru primii crestini ai Dobrogei convertiti la credinta crestina in Isus Hristos de catre Apostplul Andrei. Dupa calatoria misionara in Scythia Minor, Sfantul Andrei a ajuns in orasul Patra, unde avea sa moara ca martir, fiind rastignit pe o cruce in forma literei X cu capul in jos.
Aici, Sf. Andrei a botezat și a creștinat pe strămoșii noștri, a hirotonisit preoți, acesta fiind primul lăcaș de cult de pe teritoriul țării noastre și poarta de pătrundere a creștinismului în România.
În anul 1920 pestera a fost descoperita de avocatul Jan Dinu din localitatea Adamclisi, aflata in apropiere, si a început amenajarea ei. Greutatile celui de-al doilea razboi momdial au facut ca pestera sa fie data uitarii, abia în 1944 a fost reamenajata si sfințită, de atunci oficiindu-se slujbe. Perioada comunista a facut ca pestera sa treaca iar in uitare, dar in anul 1990 se infiinteaza aici un schit de calugari, incep lucrarile de amenajare, se ridica turla de deasupra pesterii si se construieste un corp de chilii. In anul 2001 se definitiveaza lucrarile bisericii mari, iar pictura interioara se termina in 2006
Alte informații:Text luat din ghidul manastirii cu unele completari.
Informații conexe:YOUTUBE.COM: Colind Românesc - Peștera Sf. Andrei (Video)
Știri despre biserică:

»  Mii de pelerini au participat la hramul Mănăstirii Peștera Sfântului Apostol Andrei. Ierarhi români, ucraineni și bulgari în comuniune liturgică (2017-11-30)

 Închide 

Mii de pelerini au participat la hramul Mănăstirii Peștera Sfântului Apostol Andrei. Ierarhi români, ucraineni și bulgari în comuniune liturgică

[2017-11-30]
de Sorin Ionițe

Mii de credincioși au luat parte joi la ceremonialul liturgic oficiat cu prilejul hramului Mănăstirii Peștera Sfântului Apostol Andrei din apropierea localității Ion Corvin, jud Constanța. Pelerini din întreaga țară se află la așezământul constănțean pentru a aduce cinstire moaștelor Sfântului Apostol Andrei, care se află în patrimoniul mănăstirii, dar și celor ale Sf. Cuv. Matrona și ale Sf. Teodosie de la Balta, aduse din Ucraina.
Unsprezece ierarhi au fost prezenți la hramul Mănăstirii Peștera Sfântului Apostol Andrei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreuna cu:
Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolit de Durostorum (Bulgaria);
Înaltpreasfințitul Părinte Alexandru, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelnițk și Vișnevsk, vicar al Mitropoliei Kievului (Ucraina);
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor;
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului;
Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;
Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului;
Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal;
Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei;
Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților;
Preasfințitul Părinte Tihon, Episcop vicar de Tiberias (Bulgaria).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3903, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37

»  Hram la Mănăstirea „Peștera Sf. Ap. Andrei”. Credincioșii pot aduce cinstire moaștelor Sf. Cuv. Matrona, aduse din Ucraina (2017-11-28)

 Închide 

Hram la Mănăstirea „Peștera Sf. Ap. Andrei”. Credincioșii pot aduce cinstire moaștelor Sf. Cuv. Matrona, aduse din Ucraina

[2017-11-28]
de Iulian Dumitrascu

Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei își sărbătorește în 30 noiembrie patronul spiritual. Cu acest prilej, vor fi așezate spre închinare moaștele Sfintei Cuvioase Matrona, aduse din Ucraina.
Delegația care a adus sfintele moaște este condusă de Arhim. Andronic, starețul Mănăstirii Sfântul Teodosie de Balta, din Arhiepiscopia de Balta și Ananief. Odată cu Sf. Cuv. Matrona, au venit în România și moaștele Sf. Teodosie de la Balta.
În ziua celebrării ocrotitorului Mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei, 13 ierarhi români și străini vor oficia Sfânta Liturghie, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.
Din soborul ierarhilor slujitori vor face parte:
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului;
Ambrozie, Mitropolit de Durostorum (Bulgaria);
IPS Alexandru, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelnițk și Vișnevsk, vicar al Mitropoliei Kievului (Ucraina);
IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului;
IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului;
PS Ignatie, Episcopul Hușilor;
PS Lucian, Episcopul Caransebeșului;
PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;
PS Galaction, Episcopul Alexandrei și Teleormanului;
PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, delegatul Părintelui Patriarh Daniel;
PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei;
PS Damaschin Dorneanu, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților;
Tihon, Episcop vicar de Tiberias (Bulgaria).
Sfintele odoare sosite în România vor fi așezate din după-amiaza zilei de 30 noiembrie 2017, timp de șapte zile, în Biserica Sf. M. Mc. Haralambie din Constanța, după care vor reveni în Ucraina.
Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, și este fratele Sfântului Apostol Petru. Inițial, era ucenicul Sf. Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia cel așteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând și pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru.
Cei doi au renunțat la îndeletnicirea de pescari, i-au urmat lui Hristos și, după Învierea Domnului, au devenit pescari de oameni, adică apostoli. Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia în ținuturile Bitiniei, Traciei, Macedoniei și Sciției Minor, adică Dobrogea de astăzi, în cetățile Tomis, Callatis și Histria. De aceea, este cunoscut drept apostolul românilor.
La aproximativ 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care, conform tradiției, s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. Aici, la Betleemul neamului românesc, vin în fiecare an mii de credincioși spre a-l cinsti pe Sfântul Apostol Andrei.
Conform istoricilor bisericești, Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat în cetatea Patras, din Grecia de astăzi, prin răstignire, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, numită crucea Sfântului Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4380, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37

»  Peste zece mii de pelerini la slujba oficiată la Peștera Sfântului Apostol Andrei din jud. Constanța (2016-11-30)

 Închide 

Peste zece mii de pelerini la slujba oficiată la Peștera Sfântului Apostol Andrei din jud. Constanța

[2016-11-30]
de Andrei Pau

15202743_704258039723146_8700448701096070063_n
Peste zece mii de pelerini au participat miercuri, 30 noiembrie 2016, la slujba oficiată la Peștera Sfântului Apostol Andrei din sudul Dobrogei, informează Radio Trinitas.
Credincioșii prezenți au avut ocazia să se închine atât moaștelor Sfântului Apostol Andrei, aflate la așezământul monahal, cât moaștelor Sfântului Apostol Pavel și ale Sfintei Mucenițe Sofia și fiicelor ei, aduse din Grecia.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi din România și din străinătate. Slujba a fost oficiată pe un podium amenajat în curtea așezământului monahal.
De asemenea, ierarhii prezenți au oficiat o slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, reînhumați de curând la loc de cinste în fața bisericii mari.
În cuvântul rostit, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a evidențiat importanța propovăduirii evangheliei lui Hristos de Sfântului Apostol Andrei neamului românesc.
Potrivit tradiției, Peștera Sfântului Apostol Andrei este locul în care ucenicul Mântuitorului s-a adăpostit în perioada când propovăduia creștinismul în Sciția Mică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5460, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37

»  Sărbătoare la Peștera Sfântului Andrei (2012-12-01)

 Închide 

Sărbătoare la Peștera Sfântului Andrei

[2012-12-01]
Cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, un sobor de 11 ierarhi români, bulgari și greci a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea constănțeană în incinta căreia se află Peștera Sfântului Andrei, potrivit TRINITAS TV.
După cum ne informează arhiepiscopiatomisului.ro, din soborul slujitor au făcut parte: IPS Teofan - Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, IPS Gherasim - Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Iacob - Mitropolit de Mitilini (Grecia), IPS Hrisostom - Mitropolit de Lesbos (Grecia), PS Lucian - Episcopul Caransebeșului, PS Vincențiu - Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PS Nicodim - Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Emilian Lovișteanul - Episcop Vicar, Arhiepiscopia Râmnicului, PS Naum - Episcop de Stobiski, Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, PS Ioan - Episcop Vicar Patriarhal al Patriarhiei Bulgariei.
Totodată, a fost sfințit Agheasmatarul zidit deasupra izvorului care a primit numele de „Paraclisul Izvorului Sfântului Apostol Andrei”.
Și anul acesta la slujba de la Peștera Sfântului Apostol Andrei au participat, conform estimărilor Jandarmeriei, peste 25.000 de oameni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 25471, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37

»  Hramul Mănăstirii „Sfântul Andrei” din localitatea constănțeană Ion Corvin (2010-11-30)

 Închide 

Hramul Mănăstirii „Sfântul Andrei” din localitatea constănțeană Ion Corvin

[2010-11-30]
Mii de credincioși din întreaga țară au participat, astăzi, 30 noiembrie, la hramul Mănăstirii „Sfântul Andrei” din localitatea constănțeană Ion Corvin, unde se află peștera Sfântului Apostol, informează Radio TRINITAS. Pelerinii au venit de la primele ore ale dimineții pentru a cere ajutorul Sfântului Apostol Andrei în necazuri și nevoi.
Slujba hramului a fost săvârșită de un numeros sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
„Ziua Sfântului Andrei, mai ales pentru locul acesta, este foarte importantă. Aici a stat Sfântul Apostol Andrei și a slujit. Este prima Biserică nefăcută de mână această peșteră și în Dobrogea Sfântul Andrei a stat cel mai mult față de celelalte țări”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35303, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37

»  Simpozion dedicat împlinirii a 70 de ani de la pierderea Cadrilaterului la Mănăstirea „Peștera Sfântul Apostol Andrei” din județul Constanța (2010-09-07)

 Închide 

Simpozion dedicat împlinirii a 70 de ani de la pierderea Cadrilaterului la Mănăstirea „Peștera Sfântul Apostol Andrei” din județul Constanța

[2010-09-07]

La Mănăstirea „Peștera Sfântul Apostol Andrei” din județul Constanța are loc astăzi, 7 septembrie, un simpozion dedicat împlinirii a 70 de ani de la pierderea Cadrilaterului. La manifestare participă Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de numeroși istorici și oameni de cultură.
Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, domnul Virgil Coman, directorul Direcției Județene Constanța a Arhivelor Naționale: „La această manifestare participă istorici din Dobrogea, arhiviști și profesori publiciști care de-a lungul timpului au avut preocupări legate de Dobrogea și Dobrogea de Sud. Ne bucurăm de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului care ne-a oferit tot sprijinul în organizarea acestei manifestări științifice”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35961, Ultimul acces: 2019-11-17 23:52:37


Nr. vizualizări:37039
Data ultimei vizualizări:2019-11-17 23:52:37
Data actualizare:2016-09-09 13:50:32
Data încărcării:2006-03-19 04:03:51
Nr. Mesaje:1
Observatie:
(2009-07-30)
Daca ati fi stiut putina ortodoxie si ati fi fost putin smeriti ,ati fi lasat icoana cu martiriul Sf Ap Andrei, asa cum v-am predato, adica cu capul in jos. Acesta este martiriul Sf Andrei exact din Patras.
Dar intodeauna Romani au fost reticienti la lucrurile noi si bune.
Sfantul sa va ocroteasca de toate relele!
Joachim ex staret al M-rii Sf Ap Andrei.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:54
Fotografi:Gabriella Losonczy: 15, Alina Deacu: 12, Brudi Fürbacher: 8, Bogdan Apostoaia: 7, Pr. Cristian Vasile Niță: 4, Luminița Moruz: 3, Wilhelm Scherz: 2, Emil Șerban: 1, Mariana Glăvoianu: 1, Micheller János: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2014-06-27
Contor: 174

Intrarea în peșteră
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2016-09-09
Contor: 40

Intrarea în peșteră
Foto: Micheller János

Data: 2008-10-11
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 146

Intrarea în peșteră
Foto: Gabriella Losonczy

Data: 2007-09-28
Contor: 364

Intrarea
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2011-03-20
Aparat: FUJIFILM FinePix JX200
Contor: 7

Intrarea în peșteră
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2008-10-11
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 157

Intrarea în peșteră
Foto: Gabriella Losonczy

Data: 2008-05-03
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  u740,S740
Contor: 148

Biserica nouă - vedere de ansamblu
Foto: Alina Deacu

Data: 2008-10-11
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 110

Biserica nouă - vedere din lateral
Foto: Gabriella Losonczy

Data: 2007-09-28
Contor: 155

Biserica nouă
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2014-06-27
Contor: 63

Biserica nouă
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2008-06-24
Contor: 98

Biserica nouă
Foto: Pr. Cristian Vasile Niță

Data: 2008-10-11
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 80

Biserica nouă - vedere din față
Foto: Gabriella Losonczy

Data: 2014-06-27
Contor: 52

Biserica nouă
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2017-05-19
Contor: 4

Vedere din față
Foto: Mariana Glăvoianu

Data: 2011-03-20
Aparat: FUJIFILM FinePix JX200
Contor: 9

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2008-00-00
Contor: 118

Biserica nouă
Foto: Pr. Cristian Vasile Niță


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4