Bucuresti :: Biserica Iancu Nou Balaneanu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Iancu Nou Bălăneanu
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:bulevardul Mihai Bravu nr. 119
Cod poștal:021314
Persoană de contact :pr. Augustin Rusu
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Augustin Rusu
Hram:Sf. Haralambie, Sf. Nicolae
Detalii:Ctorită la 1827 de către boierul Bălăneanu.
Biserica Iancu Nou-Bălăneanu este o mărturie a evlaviei și credincioșiei enoriașilor cartierului de la 1872, proprietari și negustori, care au dorit să ridice un locaș de cult întru slava lui Dumnezeu și pentru împlinirea cerințelor sacramentale și liturgice
Știri despre biserică:

»  Părintele Constantin Pârvu a fost condus pe ultimul drum. PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat slujba de înmormântare (2017-06-29)

 Închide 

Părintele Constantin Pârvu a fost condus pe ultimul drum. PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat slujba de înmormântare

[2017-06-29]
de Andrei Pau

Părintele Constantin Pârvu a fost condus joi, 29 iunie 2017, pe ultimul drum. La slujba de înmormântare oficiată la Biserica Parohiei Iancu Nou din Capitală au participat clerici, militari și credincioși. Serviciul religios a fost săvârșit de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
La finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat: Un slujitor statornic și harnic – Preotul Constantin Pârvu (1928 – 2017)
După citirea mesajului de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, PS Varlaam Ploieșteanul a acordat post mortem, din partea Părintelui Patriarh, Crucea Patriarhală părintelui Constantin Pârvu, informează Radio Trinitas.
În continuare, a urmat cuvântul ministrului secretar de stat, Victor Opaschi, unul dintre ucenicii și colaboratorii părintelui Constantin Pârvu.
Dăruit cu înțelepciune practică, părintele vicar a știut să îi învețe și pe alții să citească semnele vremurilor, să înțeleagă constrângerile și necesitățile fiecărei perioade. M-am numărat și eu printre cei, atât de mulți, care au avut enorm de mult de învățat și de înțeles de la părintele, a spus Victor Opanschi.
Părintele Constantin Pârvu a fost înhumat în cimitirul bisericii Parohiei Iancu Nou – Bălăneanu cu onoruri militare. La înmormântare a fost prezent Batalionul 121 transport din cadrul comandamentului logistic întrunit din București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2659, Ultimul acces: 2020-06-05 00:18:45

»  Un slujitor statornic și harnic – Preotul Constantin Pârvu (1928 – 2017) (2017-06-29)

 Închide 

Un slujitor statornic și harnic – Preotul Constantin Pârvu (1928 – 2017)

[2017-06-29]
de Iulian Dumitrascu

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Părintelui Constantin Pârvu (1928 – 2017), fost vicar administrativ patriarhal în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod și fost paroh al Bisericii Iancu Nou-Bălăneanu din Protoieria Sector II Capitală, joi, 29 iunie 2017:
În seara zilei de 26 iunie 2017, la câteva luni după ce împlinise venerabila vârstă de 89 ani, după o îndelungată și grea suferință purtată în smerenie, s-a mutat, din această viață vremelnică la viața cea cerească, vrednicul de pomenire Părintele Constantin Pârvu, fost vicar administrativ patriarhal în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod și fost paroh al bisericii “Iancu Nou”-Bălăneanu din Protoieria Sector II Capitală.
Părintele Constantin Pârvu s-a născut în comuna Buzoiești din județul Argeș, în data de 26 martie 1928, ca fiu al bunilor creștini Petre și Gherghina, într-o familie numeroasă, compusă din 13 copii, între care s-au remarcat, alături de Părintele Constantin, preotul Radu Ilie, doctor în teologie la Atena, și un alt frate Ilie, rănit în luptele de la Cotul Domului și apoi erou de război, mort la datorie în anul 1944 pe frontul de la Iași, când armata sovietică a intrat în România.
În anul 1956 s-a căsătorit cu profesoara Viorica Iosefina Pârvu, nu de mult mutată la Domnul, familia fiind binecuvântată de Dumnezeu cu doi copii bine educați și cu respect față de Sfânta Biserică: avocatul Mircea Pârvu și pianistul Daniel Ionuț Pârvu, precum și cu nepoți și nepoate.
A frecventat și absolvit cursurile Seminarului teologic Neagoe Vodă din Curtea de Argeș, după care, între anii 1947-1951, a urmat cursurile de licență la Facultatea de Teologie din cadrul Universității București (anul I), continuate la Institutul Teologic de Grad Universitar din București (anii II-IV), înființat de patriarhul de vrednică pomenire Justinian Marina, după alungarea Teologiei din Universitate de către regimul comunist-ateu în anul 1948.
Între anii 1951-1954 a frecventat la Institutul Teologic de Grad Universitar din București cursurile de doctorat în teologie la specializarea Drept bisericesc și administrație, ca ucenic al marelui canonist, profesorul universitar preot Liviu Stan, cursuri încheiate cu susținerea și promovarea examenului oral aprofundat de admisibilitate în anul 1955.
Așa cum mărturisea într-una din cărțile publicate, pentru a se susține material pe durata studiilor, între anii 1050-1955 a desfășurat activitate de cântăreț bisericesc și dirijor al corului bisericesc de la parohia Gherghiceanu din București, precum și al altor formațiuni corale.
La 1 octombrie 1955, tânărul doctorand Constantin Pârvu răspunde chemării patriarhului de vrednică pomenire Justinian Marina și, împreună cu un alt coleg, doctorandul Dumitru Radu, își va începe activitatea ca profesor la Seminarul Teologic de la Curtea de Argeș, de unde, la 1 noiembrie 1957, este transferat la Seminarul Teologic din București, unde activează până în anul 1959.
În data de 6 ianuarie 1959, tânărul profesor Constantin Pârvu a fost hirotonit diacon, iar mai apoi, în data de 30 ianuarie 1959, a fost hirotonit preot pe seama Capelei Institutului Teologic de Grad Universitar din București, iar apoi, în luna noiembrie 1961, a fost hirotesit duhovnic de către episcopul-vicar patriarhal Teoctist Arăpașu, viitor patriarh al României.
În cei aproape 60 de ani de slujire preoțească, Părintele Constantin Pârvu a desfășurat o frumoasă activitate misionară și pastorală în București, la parohia Parcul Călărași (1959-1960), la parohia Oborul Nou (1960-1971, și ultimii 41 de ani la parohia „Iancu Nou”-Bălăneanu (1972-2013) unde a și deținut oficiul de paroh vreme de 15 ani (1993-2008), iar apoi, deși se pensionase, a rămas preot îmbisericit fiind prezent în fiecare duminică la sfintele slujbe.
De timpuriu, Părintele Constatin Pârvu a desfășurat, cu devotament față de Sfânta Biserică și fidelitate față de întâistătătorii Bisericii Ortodoxe Române, o bogată și intensă activitate în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod unde a deținut importante responsabilități: inspector general bisericesc (1966-1968), consilier patriarhal (1968-1975) și, în cele din urmă, vicar administrativ patriarhal (1976-2010), post din care se pensionează la cerere.
În cei 44 de ani de activitate administrativă desfășurată sub directa ascultare a patru întâistătători ai Bisericii Ortodoxe Române, vrednicii de pomenire patriarhi Justinian Marina (1948-1977), Iustin Moisescu (1977-1986) și Teoctist Arăpașu (1986-2007), precum și a Noastră (începând cu anul 2007), Părintele Constantin Pârvu a fost martorul unor evenimente majore din istoria neamului și a Bisericii Ortodoxe, dar și un apărător demn, lucid și curajos al drepturilor Bisericii, atât în timpul dictaturii comunist-atee, cât și după căderea regimului comunist, în anul 1989.
În cadrul activităților pe care le-a desfășurat de-a lungul timpului, din încredințarea vrednicilor de pomenire patriarhi amintiți mai sus, Părintele Constantin Pârvu a avut în directă coordonare învățământul teologic, comunitățile ortodoxe române de peste hotare, schimbul de burse cu străinătatea, relațiile cu autoritățile de stat, perfecționarea clerului prin cursuri de îndrumare pastoral-misionare și conferințe preoțești, dar și serviciile administrative din cadrul Cancelariei Sfântului Sinod: Serviciul personal, Arhiva Sfântului Sinod, Biblioteca Sfântului Sinod și altele.
Bun cunoscător al Sfintelor Canoane, al dreptului bisericesc și al administrației bisericești, a fost mereu apreciat pentru profesionalismul, hărnicia, tenacitatea și curajul de a-și exprima pozițiile chiar și în situații delicate, atât în fața autorităților bisericești, cât și a celor de stat, chiar dacă pentru unele a avut de suferit. A iubit disciplina și ascultarea, dovadă fiind faptul că niciodată, în responsabilitățile îndeplinite, nu a abandonat lupta pentru binele Bisericii, apărând Biserica, pe ierarhii și pe toți ceilalți slujitorii ai ei.
Sub directa îndrumare și cu binecuvântarea patriarhilor de vrednică pomenire Justinian Marina și Iustin Moisescu, Părintele Constantin Pârvu a contribuit mult, cu răbdare și migală, la constituirea unor comunități ortodoxe române din diaspora (Suedia, Germania, Franța, Italia, Belgia, Australia etc.), dar și la trimiterea în străinătate la studii, prin schimbul de burse, a numeroși tineri, mulți dintre ei deveniți apoi ierarhi, profesori universitari de teologie, preoți la comunitățile ortodoxe române din diaspora sau ostenitori în administrația bisericească. De asemenea, el a făcut parte din unele delegații oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române în străinătate (Ierusalim – 1975, Echmiadzin – 1983, Muntele Athos – 1976).
Cu toate că a acordat mult timp desfășurării activităților administrative la Patriarhie și activităților pastorale de la parohie, Părintele Constantin Pârvu a găsit răgazul necesar pentru a publica mai multe studii și articole de drept bisericesc în care s-a specializat, dar și lucrări omiletice sau reportaje.
Pentru activitatea administrativă și preoțească desfășurată a fost evidențiat cu ranguri, distincții și medalii primite de la întâistătătorii Bisericii Ortodoxe Române sau ai altor Biserici Ortodoxe surori, între care amintim: rangul de iconom stavrofor (1 ianuarie 1966), Crucea Patriarhală, primită din partea patriarhilor Justinian Marina, Teoctist Arăpașu și din partea Noastră, Ordinul Sfântului Mormânt, primit de la Patriarhul Benedict al Ierusalimului (1975), Crucea Patriarhului Pimen II al Moscovei și a toată Rusia (1972), Crucea Jubiliară primită din partea Patriarhului Teoctist la împlinirea a 50 de ani de arhierie (2005).
De asemenea, a fost distins și de autoritățile de stat cu Medalia Jubiliară din 1974, precum și cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Cavaler (2002), acordat de Președintele României.
În memoria credincioșilor pe care i-a păstorit în parohia „Iancu Nou”-Bălăneanu vreme de aproape 41 de ani, Părintele Constantin Pârvu rămâne un slujitor evlavios, un predicator elocvent, ancorat în realitățile bisericești și sociale, și un păstor înțelept al enoriașilor, iar în memoria ierarhilor și a colegilor din cadrul Cancelariei Sfântului Sinod rămâne un profesionist harnic și responsabil, un maestru al administrației bisericești, care a câștigat respectul și prețuirea tuturor.
În această zi îndoliată, ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să așeze sufletul slujitorului Său preotul Constantin în corturile drepților și în ceata sfinților slujitori, dăruindu-i odihnă în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată și pentru mulțimea credincioșilor pe care i-a păstorit pe calea mântuirii,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2653, Ultimul acces: 2020-06-04 21:46:33

»  Patriarhul Daniel s-a rugat pentru sufletul Părintelui Constantin Pârvu – „un dar luminos care a adus bucurie Bisericii” (2017-06-27)

 Închide 

Patriarhul Daniel s-a rugat pentru sufletul Părintelui Constantin Pârvu – „un dar luminos care a adus bucurie Bisericii”

[2017-06-27]
de Sorin Ionițe

În Biserica Parohiei Iancu Nou – Bălăneanu din Capitală numeroși clerici și credincioși s-au rugat în această seară pentru iertarea păcatelor și odihna veșnică a parohului comunității: Pr. Constantin Pârvu, fost Vicar administrativ patriarhal.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat un Trisaghion în seara zilei de 27 iunie 2016 în biserica unde Părintele Constantin a slujit în ultimii ani ai vieții și unde a fost depus astăzi.
În cuvântul rostit la final, Părintele Patriarh a subliniat faptul că Pr. Pârvu a fost un ostenitor neobosit în lucrarea misionară a bisericii.
Părintele Constantin Pârvu este în memoria Bisericii noastre un stâlp statornic care în pofida schimbărilor și a dificultăților din timpul regimului comunist a stat neclintit având aceeași dragoste pentru Biserică și aceeași râvnă ca și părintele spiritual care l-a chemat la slujire în administrația patriarhală, vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian, a spus Preafericirea Sa.
Părintele Constantin Pârvu a fost om de nădejde, sfătuitor de taină și lucrător până târziu în noapte la birou în timpul a patru Patriarhi. El nu a fost un simplu angajat ci un luptător pentru Biserică și un misionar statornic, a adăugat Patriarhul Daniel.
Patriarhul României a vorbit despre dificultatea misiunii Părintelui Pârvu într-o vreme în care ateismul era impus de autoritățile comuniste. Totodată, Preafericirea Sa a amintit de preocuparea deosebită a fostului vicar pentru învățământul teologic dar și pentru diaspora română.
Părintele Constantin Pârvu a fost un dar luminos care a adus bucurie Bisericii și care merită toată recunoștința și prețuirea noastră, a concluzionat Patriarhul României.
Slujba înmormântării va fi oficiată joi, 29 iunie, în Biserica Parohiei Iancu Nou – Bălăneanu din București.
***
Pr. Constantin Pârvu s-a născut în anul 1928 în localitatea Buzoești, județul Argeș. A absolvit Seminarul Teologic Neagoe Vodă din Curtea de Argeș (1947) și Institutul Teologic Universitar din București (1951), unde între anii 1951-1954 și-a continuat pregătirea teologică la cursurile de doctorat, încheiate cu examenul aprofundat la specialitatea Drept bisericesc și administrație sub îndrumarea Pr. Prof. Liviu Stan.
A activat ca profesor la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș și din București și ca preot la Parohiile Parcul Călărași și Oborul Nou din Capitală. În anul 1966 a fost promovat în administrația bisericească și a ocupat funcția de Inspector general bisericesc, apoi de Consilier patriarhal, iar din 1 ianuarie 1976 a fost numit Vicar administrativ patriarhal.
A slujit în administrația bisericescă la Cancelaria Sfântului Sinod sub îndrumarea directă a Patriarhilor Justinian, Justin, Teoctist și a Prefericitului Patriarh Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3038, Ultimul acces: 2020-06-04 21:46:33

»  Hramul Parohiei Iancu Nou - Bălăneanu din București (2015-12-06)

 Închide 

Hramul Parohiei Iancu Nou - Bălăneanu din București

[2015-12-06]
De 142 de ani Parohia Iancu Nou - Bălăneanu din București serbează al doilea ei hram în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, a fost oficiată Sfânta Liturghie, au fost înălțate rugăciuni de mulțumire pentru toate împlinirile și realizările înfăptuite în ultimii ani sub aspect edilitar și social-educațional, precum și un parastas pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii trecuți la cele veșnice, a precizat Părintele Augustin Rusu, parohul Bisericii Iancu Nou – Bălăneanu.
Bucuria duhovnicească a zilei hramului a fost întregită prin împărțirea a 500 de pachete cu hrană caldă tuturor celor prezenți, acțiune realizată cu sprijinul unor binevoitori enoriași din parohie, cărora preotul paroh și ceilalți preoții slujitori le-au adresat mulțumiri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3619, Ultimul acces: 2020-06-04 21:46:33

»  Biserica „Iancu Nou“-Bălăneanu se restaurează (2014-08-08)

 Închide 

Biserica „Iancu Nou“-Bălăneanu se restaurează

[2014-08-08]
La Parohia „Iancu Nou“-Bălăneanu din București, a cărei biserică se află sub ocrotirea spirituală a Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, au început din anul 2009 ample lucrări de restaurare, la îndemnul și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 2, dar și cu sprijinul credincioșilor, informează Ziarul Lumina.
Situată pe șoseaua Mihai Bravu, în apropiere de Piața Iancului, Biserica „Iancu Nou“-Bălăneanu este o mărturie a evlaviei și credincioșiei enoriașilor cartierului din anii 1872-1873, proprietari și negustori, care au dorit să ridice un locaș de cult întru slava lui Dumnezeu și pentru împlinirea cerințelor sacramentale și liturgice zilnice. Lucrările actuale reprezintă și ele mărturii ale evlaviei celor de azi, oameni darnici, care au construit Așezământul social-parohial „Sfântul Ierarh Nicolae“ între 2009 și 2010: consolidarea, restaurarea și repararea bisericii parohiale între 2011 și 2014; consolidarea, extinderea și supraînălțarea capelei mortuare; construirea agheasmatarului, a pangarului și a lumânărarului între 2012 și 2014; amenajarea incintei și a gardului împrejmuitor al ansamblului edilitar parohial între 2013 și 2014, toate acestea prin grija, coordonarea și dragostea părintelui paroh Augustin Rusu, consilier patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
„În prezent sunt în curs de desfășurare mai multe lucrări. La biserica parohială se restaurează și se face completarea cu pictură din nou, se restaurează catapeteasma și se pictează din nou icoanele acesteia, precum și restaurarea, recondiționarea stranelor, montarea pardoselii de marmură, restaurarea și/sau confecționarea unor noi policandre și finalizarea lucrărilor la instalația electrică, elaborarea proiectului pentru cele trei picturi exterioare de pe fațada bisericii, în vederea organizării licitației (mozaic sau frescă). La capela parohială se lucrează la catapeteasmă și strane, dorindu-se și pictarea în frescă, tot aici urmând să fie montată centrala termică și confecționată scara de acces în clopotniță. Se va picta agheasmatarul, urmând să se monteze vase din inox pentru agheasmă, care au fost confecționate de un binefăcător, instalația de iluminat fiind și ea în lucru. La lumânărar: confecționarea tăvilor pentru aprinderea lumânărilor, a coșului de evacuare a fumului, precum și a instalației de apă aferente; la pangar, confecționarea mobilierului specific pentru expunerea colportajului. La incinta și gardul bisericii parohiale: continuarea turnării fundației de beton pentru părțile carosabile, montarea trotuarelor din pavele, finalizarea montării panourilor metalice de la gard, montarea instalațiilor de iluminat exterior, elaborarea proiectului de amenajare peisagistică a curții. În noul foișor din lemn de stejar montat pe turla clopotniței, care acum are 17 m înălțime, după modelul celui vechi din lemn de brad, au fost montate și puse în funcțiune trei clopote noi și sistemul de automatizare a acestora, confecționate cu sprijinul financiar al credincioșilor și sfințite cu aprobarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în data de 12 noiembrie 2013“, ne-a spus pr. paroh Augustin Rusu.
Pictura bisericii, în frescă în stil neobizantin, a fost realizată între anii 1957 și 1959 de pictorul Gheorghe Vânătoru. Aceasta înlocuiește vechea pictură în ulei, care data din anii 1912-1913. Actuala pictură respectă principiile iconografice bizantine. Pictura a fost restaurată în anul 1983 de pictorița Videa Virginia, iar în anul 1995 a fost refăcută de pictorul Rondeli. În stânga intrării în curte este amplasată o troiță din lemn închinată eroilor, loc unde se săvârșește parastasul la sărbătoarea Înălțării Domnului - Ziua Eroilor.
Biserica are două turle pe plan octogonal, de dimensiuni egale: prima turlă Pantocrator deasupra naosului și a doua turlă de deasupra naosului. Această a doua turlă a fost și clopotniță până la cutremurul din 10 noiembrie 1940, când s-a prăbușit. Între anii 1978 și 1982 s-au efectuat reparații la fisurile din zidărie și refacerea tencuielilor exterioare. Decorația exterioară a bisericii este eclectică, iar vestibulul adăugat în anul 1957 este marcat de un fronton triunghiular cu cruce așezată pe un mic postament central, tratat cu trei rânduri de cărămidă aparentă și benzi tencuite ce maschează acoperișul.
Grijă pentru copii
La Așezământul social-parohial „Sfântul Ierarh Nicolae“, copiii beneficiază de un program amplu de activități educative, religioase și recreative.
„Prin conlucrarea cu preoții slujitori, în așezământul nostru organizăm un program de meditații cu elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal, la limba română, matematică și limba franceză, cu sprijinul profesorilor care desfășoară aceste activități voluntar. Avem și un program de catehizare a copiilor, precum și de dezvoltare a aptitudinilor artistice religioase, acces la biblioteca parohială și, la cererea credincioșilor, spațiu pentru agapele de la înmormântări și parastase. Cu implicarea preoților slujitori de la parohie, a personalului auxiliar, precum și a comitetului parohial, periodic organizăm acțiuni filantropice: vizite și ajutorare a persoanelor nevoiașe, bolnave sau a familiilor cu mulți copii, prin oferirea de îmbrăcăminte, alimente și medicamente“, ne-a spus pr. paroh Augustin Rusu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4894, Ultimul acces: 2020-06-04 21:46:33


Nr. vizualizări:8440
Data ultimei vizualizări:2020-06-04 21:46:34
Data actualizare:2018-09-14 09:28:19
Data încărcării:2006-05-16 19:39:29
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:24
Fotografi:Alexandru Losonczy: 16, Voluntar: 5, Mihai ADAM: 1, Basilica.ro: 1, Constantin Banciu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 146

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2010-08-17
Aparat: NIKON E8800
Contor: 101

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 59

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-08-18
Contor: 49

Vedere din spate
Foto: Basilica.ro

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 45

Fațada
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 35

Turle
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Turlă
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2012-04-03
Aparat: SONY DSC-S80 SONY DSC-S80
Info: 3 aprilie 2012 - Lucrari de restaurare a turlelor și acoperire cu tabla de cupru
Contor: 24

Reparații
Foto: Voluntar

Data: 2012-07-26
Aparat: SONY DSC-S80 SONY DSC-S80
Info: 26 iulie 2012 - Turlele în timpul acoperiri cu tablă de cupru și montarea noilor cruci.
Altarul în timpul lucrărilor de consolidare și extindere
Contor: 35

Reparații
Foto: Voluntar

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 29

Ornament
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Fereastră
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 31

Troiță
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 36

Pictură exterioară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 27

Pictură exterioară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-09-03
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 24

Pictură exterioară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2012-10-19
Aparat: SAMSUNG GT-C6112
Info: 15 sept. 2012 - Asezamantul parohial Sfantul Ierarh Nicolae
Contor: 34

Asezamantul parohial Sfantul Ierarh Nicolae
Foto: Voluntar


Setul de Fotografii 2