Bucuresti :: Biserica Sf. Antonie Colentina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Antonie Colentina
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Trei Scaune nr. 20
Cod poștal:021212
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Sf. Antonie cel Mare, Sf. Alexandru
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:În anul 1946 se pune piatra de temelie la construcția bisericii noi. Se construiește repede, dar în anul 1948, regimul comunist, nou instaurat, ateu și abuziv, oprește lucările și ridică autorizația de construcție.

După eforturi deosebite, în anul 1968 s-a ivit ocazia de a primi noua autorizație – deoarece șoseaua Colentina intra în sistematizare iar capela urma să fie demolată. Lucrările încep în primăvara anului 1969 și înaintează rapid.

În anul 1968 este numit ca preot ajutător la parohie, tânărul lincențiat Cristescu Mihail.

În anul 1979 preotul ctitor Ștefan Mihail trece la cele veșnice, preotul Cristescu Mihail este numit paroh și lucrările la biserica nouă continuă cu aceeași râvnă și responsabilitate până la finalizarea lucrării.

Pe data de 17 ianuarie 1991, biserica a fost sființită de Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist cu un mare și ales sobor de preoți și diaconi.
Știri despre biserică:

»  Sfânta Maria Magdalena a fost cea mai devotată ucenică a Mântuitorului – Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul (2019-07-23)

 Închide 

Sfânta Maria Magdalena a fost cea mai devotată ucenică a Mântuitorului – Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul

[2019-07-23]
de Mihail Mere-Albe

Episcopul vicar patriarhal a vorbit duminică credincioșilor bucureșteni despre devotamentul Sfintei Maria Magdalena față de Hristos. Cuvântul a fost adresat cu prilejul hramului singurei biserici din capitală închinată mironosiței cinstită de Biserica Ortodoxă în 22 iulie.
Biserica Parohiei Sfântul Antonie cel Mare din Sectorul 4 al Capitalei are ca hram secundar sărbătoarea Sfintei Maria Magdalena.
„După ce L-a cunoscut pe Hristos și s-a vindecat de posesia demonică a fost asemenea Sfântului Apostol Petru cea mai devotată ucenică a Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus ierarhul.
Totodată, Preasfinția Sa a menționat și locurile din Sfânta Evanghelie unde este menționată activitatea sfintei mironosițe după vindecare:
„Apare pe locul cel dintâi în lista Evangheliștilor care enumeră numele femeilor purtătoare de mir din dimineața învierii, în călătoriile Mântuitorului în Țara Sfântă precum și alături de Sfânta Fecioară Maria în zilele Sfintelor Pătimiri”.
Cu prilejul hramului a fost adusă în pelerinaj copia icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu.
Începând cu luna ianuarie a anului 2017, în patrimoniul lăcașului de cult se află un fragment din moaștele Sfintei Maria Magdalena, primit în dar din Grecia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 326, Ultimul acces: 2019-11-14 07:10:26


Nr. vizualizări:6235
Data ultimei vizualizări:2019-11-13 14:43:13
Data actualizare:2018-09-19 10:52:18
Data încărcării:2006-05-16 18:56:37
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2009-07-12)
Este o biserica foarte frumoasa si este pacat ca din cauza locatiei mai retrase (e ascunsa dupa blocuri) nu merge foarte multa lume acolo.
As vrea sa stiu daca se poate numele parintelui paroh.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Mihai ADAM: 1, FototecaOrtodoxiei: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-01-20
Contor: 36

Fotografie veche
Foto: FototecaOrtodoxiei

Data: 2019-01-19
Aparat: SONY NEX-5N
Contor: 1

La final de slujba
Foto: Mihai ADAM